Beckham komoly elismerésben részesül

David Beckham lesz a harmadik angol, aki megkapja az UEFA Elnöki díját.


Az angol válogatott korábbi csapatkapitányát Aleksander Ceferin így jellemezte: "generációjának valódi futballikonja".

 

Korábban csak két angol nyerte el ezt a kitüntetést: Sir Bobby Robson és Sir Bobby Charlton.

 

"Az Elnöki díj kiemelkedő eredményeket, szakmai kiválóságot és példamutató személyes tulajdonságokat ismer el" - mondta Ceferin.

 

"David Beckhamet választottam az idei díjazottnak, hiszen a labdarúgás globális nagykövete volt, a világ minden pontján reklámozva a sportágat és annak minden értékét."

 

"Fáradhatatlan humanitárius munkásságát, melyek oly sok gyermek életét segítik szerte a világban, szintén ünnepelni kell. Beckham generációja valódi futballikonja."

 

David összesen 762 alkalommal szerepelt klub és válogatott mérkőzéseken, összesen 130 gólt szerzett több, mint húsz éven át tartó pályafutása alatt, és tagja volt az 1999-ben triplázó Manchester Unitednek.

 

"Pályafutásom alatt mindig 100 százalékot adtam ki magamból és megpróbáltam fenntartani a csapatmunka, valamint a tisztességes játék értékeit. Nagyon büszke vagyok, hogy játékosok azon illusztris listájához csatlakozhatom majd, akik már elnyerték ezt a díjat" - mondta David.

 

 

"Számos felejthetetlen pillanatot éltem át a pályán az UEFA Bajnokok Ligájában, köztük azt a varázslatos estét Barcelonában 1999-ben, amikor oly drámai módon győztük le a Bayern München csapatát."

 

"Pályafutásom lehetővé tette, hogy az UNICEF-fel együttműködve részt vehessek sok-sok gyerek életének javításában és nagy örömömre szolgál, hogy valamit vissza tudok adni a társadalomnak."

 

"Amikor az emberek hisznek benned, te is hiszel önmagadban. Segítve a gyerekeknek, különösen a lányoknak, az én '7 Fund' alapítványom megadja nekik, hogy felismerjék a magukban rejlő potenciált."

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!