Berba manchesteri átigazolása

Amikor a Manchester United a leigazolásán dolgozott, Dimitar Berbatov olyan volt, mint egy ló szemellenzővel, nem érdekelte más ajánlat, még a City jóval jövedelmezőbb üzlete sem.


Sir Alex Ferguson 2008 szeptemberében, az átigazolási időszak utolsó napján vette meg a bolgár játékjogát 30 millió font ellenében, ám a Tottenhamtől érkező csatárt a városi rivális is kinézte magának.

 

Berbatov elárulta, csakis a United felé figyelt, hiszen fiatal kora óta szerette a klubot.

 

"Hogy őszinte legyen, nem hinném, hogy közel volt" - felelte Berba a FourFourTwo-nak, amikor a City érdeklődéséről kérdezték.

 

"Az ügynököm említette, hogy vannak érdeklődők, de azt mondtam neki: 'Ne felejtsd el megemlíteni nekik, hogy a Manchester Unitedhez megyek a történelme, a játékosok, a hagyományok, minden miatt.'"

 

 

"Azt hiszem, azon az estén történt ez, ami utáni napon a City leigazolta Robinhót a Real Madridtól, és az ügynököm azt mondta: 'Berba, vannak más klubok is." Mire én: 'A Man Unitedbe megyünk!' Erre ő azt felelte, hogy a City-nél több pénzt adnak."

 

"Olykor nem a pénzről szólnak a dolgok. Olyan voltam, mint egy szemellenzős ló. Számomra ez volt a megfelelő döntés, mert az volt az álmom, hogy a csúcsra jussak, különösen úgy, hogy Kelet-Európából jöttem, egy kisvárosból, ahonnan előtte senkinek nem sikerült ilyen. Nagyszerű érzés volt."

 

Berbatov négy évet töltött a Vörös Ördögöknél, kétszer nyerte meg a Premier League sorozatát és gólkirály lett a 2010/11-es szezonban.

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!