Van der Sar nem lesz sportigazgató Manchesterben

Edwin van der Sar kizárta annak a lehetőségét, hogy ő töltse be a Manchester United történetében először a sportigazgatói pozíciót.


A jelenleg az Ajax általános igazgatójaként dolgozó szakember, aki a United játékosaként négy Premier League bajnoki címet és egy Bajnokok Ligája elsőséget szerzett, állítólag a legesélyesebbek között volt a klub hierarchiájában kialakítandó új pozícióra, amelyben nem kisebb feladat, mint a klub megfigyelési hálózatának és átigazolási politikájának újragondolása vár a leendő munkavállalóra.

 

Most azonban "nonszensznek" nevezte ezeket a találgatásokat és az Ajaxszal való elköteleződésének adott hangot, ahol egyébként tevékeny részt vállalt abból, hogy a klub sikeresen kialakítsa azt a folyamatot, amelyben a tehetségeket felépítik, majd utána megfelelő áron értékesítik őket.

 

"Láttam a sajtóban megjelent híreket néhány hete velem kapcsolatban, de a Uniteddel kapcsolatos történetnek nincs alapja, nonszensz" - idézték Van der Sart a holland Ziggo Sporton a heti rendszerességű Inside Ajax műsor pénteki adásában.

 

 

"Azt hiszem még két éves szerződéssel rendelkezek. Az Ajax az én klubom és szeretnék hosszabb távon itt maradni. Gyönyörű kihívások állnak még előttünk, amelyeket mindenképpen szeretnénk sikerrel venni."

 

Mióta 2014-ben csatlakozott az Ajax stábjához, Van der Sar olyan játékosok kinevelésében és eladásában vállalt részt, mint Jasper Cillessen (Barcelona), Davinson Sanchez (Tottenham) és a nyáron Justin Kluivert (AS Roma).

 

Van der Sar egyértelmű üzenetét követően az FA technikai igazgatóját, Dan Ashworth-öt és a Red Bull Leipzig képzési igazgatóját, Paul Mitchellt emlegetik a két legesélyesebbnek a United sportigazgatói pozíciójára.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!