José élvezi a kupaküzdelmek "nyomását"

José Mourinho csapata Derby County elleni Ligakupa mérkőzése kapcsán kijelentette, számára motivációt jelent a kupasorozatokban meglévő teljesítménykényszer.


A találkozón Mourinho immáron edzőként csaphat össze régi játékosával, Frank Lampraddal, aki ebben a szezonban kezdte meg edzői pályafutását a legmagasabb szinten.

 

A United nem éppen pozitív hangulatban várhatja a mérkőzést, ugyanis a Wolves elleni szombati 1-1-es döntetlenre végződött hazai bajnoki után számos kritika érte a játékstílusukat. 

 

A csapat középpályása, Paul Pogba is elmondta, az Old Traffordon sokkal többet kell támadnia csapatának és nem szabad megkönnyíteniük a vendégcsapatok dolgát.

 

Szerencsére a sorsolásnak köszönhetően a Derby ellen gyorsan lesz lehetőség a javításra a Vörös Ördögök számára, Mourinho pedig elárulta, élvezi a kupaküzdelmek nyomását.

 

"Imádom a kupákat. Élvezem a kieséses rendszert: ha nyersz továbbjutsz, ha nem kiesel. Imádom ezt a nyomást és őszintén úgy gondolom, hogy ezzel a szurkolók is ugyanígy vannak" - kezdte a portugál menedzser.

 

"Jelen pillanatban már nincs meg az a lehetőség se, hogy döntetlen után még 30 percet kapj a találkozó eldöntésére - azonnal büntetőrúgások következnek, ahol már 50-50% az esélye mindkét csapatnak a továbbjutásra."

 

"Szerintem jó dolog, hogy nincs hosszabbítás, mert így nem kell esetleg plusz perceket a pályán töltenie egy olyan csapatnak, amely az európai kupaküzdelmek miatt amúgy is túl van terhelve és esetleg egészen a sorozat végéig menetel. A hosszabbítás mindig nagyon, de nagyon nehéz."

 

 

Mourinho nem tulajdonít különösebb jelentőséget annak, hogy Lampard személyében egykori sztárjátékosával kell majd farkasszemet néznie az oldalvonal mellett, de azt elárulta, szerinte korábbi középpályása sokra fogja vinni a Pride Parkban.

 

"Amikor Frank elvállalta a munkát, azt a feljutás vágyával tette meg. Vannak tapasztalt és olyan játékosai is, akik a Chelsea vagy a Liverpool akadémiáiról kerültek oda."

 

"Jól játszanak, harcban állnak a feljutásért és mindannyian tudjuk, hogy az egyenesági feljutásért és a play-offért folyó küzdelem ott egészen az utolsó pillanatig fog tartani."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!