Manchester United 3-2 Newcastle United

A Manchester United 3-2-re legyőzte a Newcastle Unitedet egy nem mindennapi összecsapáson, így két helyet javítva a nyolcadikok, míg a szarkák maradtak a kiesőzónában.


Sajnos nem a 75. percben indult a mérkőzés, így az értékelést sem lehet onnan indítani. Így arról beszélhetünk, hogy két elég rossz formában lévő csapat elképesztő harcot vívott egymással a győzelemért, melyet sokszor borzalommal nézhetett mindkét szurkolótábor, de legfőképp a hazai.

 

Nem több, mint hét percet kellett várni ahhoz, hogy a Vörös Ördögök máris hátrányba kerüljenek. A már mérkőzések óta megszokott hibák után Kenedy fordul le Youngról, majd talál be a United kapujába. Mindent elmond a támadásról, hogy az angolnak át kellett sprintelnie a másik oldalra, hogy keresztezzen, de olyan lendülettel érkezett, hogy nem sikerült megállni Kenedy előtt, aki így a hosszúba juttatta a labdát. 0-1

 

Három perccel később Shelvey beadása találja meg Mutot, aki könyörtelenül használta ki a védők bénázását. 0-2. Szinte hihetetlen, hogy mennyire nincs ott fejben az egész gárda, kivétel nélkül. Talán De Geát lehet sajnálni, aki a hasonló helyzeteket tavaly földöntúli bravúrral hárította, most meg még csak beleérni sem tud.

 

 

Az első húsz perc vége előtt Mourinho úgy dönt, hogy lehozza Bailly-t, és Mata-t küldi be a helyére. Majd a következő tíz perc egy Rashford fejest és egy ígéretesnek tűnő labdajáratást eredményez, aminek a vége természetesen a játékszer elvesztése.

 

Tíz perccel a vége előtt De Gea életben tartja a csapat pontszerzési reményeit, miután reflexszerűen véd ki egy kapura tartó fejest. Majd nem sokkal később Young szabálytalankodik, majd kezezik is a szabadrúgást követően, amit hihetetlen, hogy nem vett észre Taylor. A büntető megpecsételte volna a csapat sorsát, csak úgy, mint az előbbi fejes.

 

Mourinhot kifütyülik a szurkolók, aki bekocogott a félidő végén. Kínszenvedés látni ezt a bármilyen elképzelést nélkülöző csapatot. Rashford nyújtotta a legjobb teljesítményt a támadók közül, aki a fölé ment fejeseivel érdemelte ki ezt a címet.

 

A második félidő első huszonöt perce siralmas volt, ne szépítsük. Pogba és Rashford minden labdára rácsavarodott, Matic öt méterről sem képes üres kapura betalálni, a többiek pedig a pályán sincsenek. McTominay és Rasford szó szerint nem, hiszen mindkettőt lecserélte az edző, Alexis Sanchez és Marouane Fellaini érkezett a helyükre. A másik oldalt a gólszerző Kenedy-t váltja Murphy.

 

A 68. percben helyzetbe kerül Perez, de lelopják a lábáról. Az ellentámadásból pedig Martial buktatják a 16-os vonalánál. És Juan Mata visszaadja a szikrányi reményt a csapatnak, miután kiválóan lőtte át a sorfal fölött a játékszert. 1-2. A játék még mindig egyenlő a nullával, de legalább az eredményjelző mást mutat.

 

15 perccel a vége előtt a Unitedtől végre olyan játékot láthatunk, amit az egész szezonban kellett volna. Először Fellaini lövését védi a kapus majd Smallingét is, aki egy tiszta helyzetet középre lő. Fogták is a fejüket a szurkolók. De egy perc múlva Martial lövi ki a rövid alsót Pogba sarkazós passza után. 2-2. A 78. percben majdnem újra vezetést szerez a Newcastle Diame révén, aki Fellainire fejelte a labdát, de szerencsére Lukaku kivágta a szerencsétlenül pattant játékszert.

 

 

Majd jött a dráma. 3-2 a 90. percben!!!! Alexis Sanchez, akit észrevenni sem lehetett eddig. Young gyönyörű beadása és Martial háta is kellett ehhez a nagyszerű gólhoz, és a lényeg, hogy a Manchester United legyőzi a Szarkákat.

 

Nem érdemes találgatásokba bonyolódni, de a sok kifütyülés nem jó jel az edző számára. Ez a győzelem is három pontot ért, de lehet, hogy a Mourinho saga nemsoká véget ér.

 

 

Premier League, 8. forduló
Manchester United 3-2 Newcastle United
Old Trafford

 

Vezette: Anthony Taylor

 


 

Man Utd: De Gea, Shaw Smalling, Bailly (Mata 19.), Shaw, Pogba Matic, McTominay (Fellaini 46.), Martial, Lukaku, Rashford (Sanchez 67.)
Nem használt cserék: Lindelöf, Pereira, Fred, Romero


Newcastle Utd: Dubravka, Manquillo, Fernandez, Lascelles, Yedlin, Kenedy (Murphy 68.), Diame, Shelvey, Ritchie, Perez (Joselu 88.), Muto (Atsu 78.)
Nem használt cserék: Clark, Darlow, Hayden, Schar

 

Gólszerző: Mata 70', Martial 76', Sanchez 90' illetve Kenedy 7', Muto 10'

 

Sárga lap: Shaw, Pogba illetve Ritchie, Diame

 


ManUtdFanatics.hu

 

 

 


Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!