Mata: Kedvenc szabadrúgásom

Juan Mata csodás szabadrúgás gólja a Newcastle United ellen - mely elindította a manchesteri fordítást - hetedik ilyen gólja volt, amióta a klub mezét viseli.


A héten a hivatalos honlap szavazást indított, melyben arra kérték a szurkolókat, voksoljanak arra, melyik szabadrúgás gól tetszett leginkább a spanyol játékostól. A szavazók 42%-a a Newcastle elleni, legutóbbi gólra voksoltak.

 

Az MUTV munkatársa, Mark Sullivan elárulta Juannak a szavazás végeredményét, ami nem lepte meg Matát, ám neki nem az a kedvence, hanem a 20113/14-es szezon utolsó napján, a Southamptonnak lőtt találata azon a meccsen, mely 1-1-es döntetlennel zárult.

 

"Nos, látható, hogy a szurkolók a legjobb szabadrúgásomnak a legutóbbit választották, ami azt mutatja, mennyire friss még és nagyon fontos volt abban, hogy visszajöjjünk és megfordítsuk a meccset" - nyilatkozta Juan a szavazás eredményéről.

 

"Úgy gondolom, sok drukker emlékszik az utolsó 20-25 percre, mert nagyon erősnek, nagyon támadónak tűntünk és sok helyzetet alakítottunk ki. Én azonban inkább a Southampton otthonában a 2013/14-es szezonban lőtt gólomra szavazok - szerintem nagyon jó volt a technikai kivitelezés."

 

 

"A Watford ellen otthon - emlékszem, azon a napon én viseltem a kapitányi karszalagot és 1-0-ra nyertünk azzal a szabadrúgással. A Newcastle otthonában szereztem az első ilyen gólomat a Unitedben - az is szép volt, de technikai szempontból a Southamptonnak lőtt idegenbeli a legjobb."

 

Miután a Vörös Ördögök 10 perc után 2-0-s hátrányba kerültek, Juan gyönyörű szabadrúgása utat talált Martin Dubravka kapujába, amivel megindította az utolsó 20 perc rohamait, lehetővé téve egy hihetetlen fordítást, amivel Jose Mourinho csapata ismét nyerni tudott, először legutóbbi öt meccse során.

 

Mata pontos lövése szombat délután jött, azután, hogy pénteken az edzőpályán tökéletesítette technikáját - mindezzel bizonyítva, a gyakorlással tökéletesíteni lehet dolgokat.

 

"Nem mindig megy így" - folytatta a spanyol. "Egy nappal a meccs előtt gyakoroltuk a szabadrúgásokat és háromból hármat bevágtam, majd befejeztem és távoztam. Arra gondoltam, ha másnap lehetőség lesz arra, hogy szabadrúgást végezzek el, talán még mindig a lábamban lesz a kellő érintés a gólhoz, szerencsére sikerült betalálni."

 

"Pontrúgásoknál, szabadrúgásoknál nagyon fontos a gyakorlás, mert úgy tökéletesíted a technikád, azáltal jobban érzed, hogyan kell meglőni a labdát és ilyenek. Persze mérkőzésen sokkal másabb a helyzet, mint edzésen, de a gyakorlás mindig segít."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!