Rooney: Öten tartottuk rajta a kezünket az öltözőn

Wayne Rooney elmondása szerint ő egyike volt azon öt Manchester United játékosnak, akik "irányították" az öltözőt, így ezzel Sir Alex Fergusonnak nem kellett foglalkoznia.


A Manchester United és az angol válogatott egykori csapatkapitánya elárulta, Ferguson regnálása alatt mennyire gyorsan fosztották meg az egójuktól a klub új igazolásait, amint megérkeztek az Old Traffordra.

 

"Soha nem történhetett volna meg, hogy valaki azonnal a legfelső szinten kezdjen" - mondta az amerikai NBCSN tv-csatornának.

 

"Az olyanok, mint Ryan Giggs, Paul Scholes, Gary Neville, Rio Ferdinand és jómagam - tehát azok a játékosok, akikben megvolt a Man Utd szellemisége és a legjobbat akarták a klubnak - soha nem engedtük volna meg, hogy bárki is tönkretegyen bármit."

 

"Saját magunk tartottuk irányításunk alatt az öltözőt. Alex Fergusonnak nem igazán kellett beleavatkoznia. A játékosok élvezték a menedzser bizalmát azt illetően, hogy képesek maguk megoldani ezt a kérdést."

 

 

Rooney azonban visszautasítja azokat a véleményeket, miszerint José Mourinho jelenlegi játékoskerete a Unitednél képtelen lenne ugyanazt a támadó szellemű játékstílust hozni, amely a Ferguson által irányított csapatokat jellemezte.

 

"Az emberek sokat beszélnek az általunk fémjelzett csapatról - különösen a mostani Manchester Uniteddel kapcsolatban - és azt mondják, hogy ott minden csak a támadásról és a támadásról szólt. Pedig ez nem igazán így van" - tette hozzá Wazza.

 

"Rengeteg mérkőzésen kontrajátékra voltunk berendezkedve, magunkra húztuk a csapatokat és a sebességünkkel törtük meg őket. Például az Arsenal ellen."

 

"Nem csak arról szólt a játékunk, hogy 'menjünk és támadjunk'. Bizonyos ellenfelek ellen sokkal kiszámoltabban játszottunk, ez pedig általában a legjobb teljesítményt tudta kihozni belőlem."

 

"Olyan csapatunk volt, amely képes volt kontrából bárki ellen gólt szerezni, ebben ellenállhatatlanok voltunk."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!