Rooney: A Unitedből akartam visszavonulni

Wayne Rooney elárulta, a Manchester Unitedben szerette volna befejezni pályafutását, de szerinte a lehető "legjobb időben" hagyta el a klubot.


A 33 éves támadó visszatért Angliába, hogy csütörtökön este az Amerikai Egyesült Államok elleni barátságos összecsapáson lejátssza pályafutása utolsó válogatott mérkőzését.

 

Rooney a Wembley-ben rendezendő mérkőzésen a csapatkapitányi karszalagot is felveheti, amikor beáll a kispadról, korábbi mezszámát, a 10-est fogja viselni és az angol játékosok díszsorfalat is állnak majd neki.

 

Szerdán, a jelenleg a DC Unitedben játszó csatár kizárta annak lehetőségét, hogy hazájában fejezze be klubkarrierét, a MUTV-nek azonban elárulta, jobban szerette volna, ha Manchesterben játszva akaszthatja szögre stoplisait.

 

"Természetesen hiányzik. Karrierem csúcspontja volt, hogy a Manchester Unitedben játszhattam, ráadásul ennyi ideig. De a megfelelő pillanatban váltottam" - utalt az öt Premier League bajnoki címet hozó Unitedes időszakára Rooney, aki júniusban nevelőklubját, az Evertont hagyta el a DC Unitedért.

 

"Először is, nem játszottam. Én mindig az a játékos voltam, aki játszani akart és a pályán lenni. Természetesen beszéltem erről a menedzserrel és mivel úgy tűnt, hogy nem fogok lehetőséget kapni tőle, ezért ez volt a megfelelő döntés és időpont arra, hogy távozzak."

 

"Egyértelmű, hogy az lett volna az ideális állapot, ha maradhatok, és ott fejezhetem be a karrieremet, de a futball változik. Más dolgok történnek és mindennek megvan a maga oka."

 

 

Rooney utoljára késői csereként, az Ajax elleni Európa-liga döntőben léphetett pályára a Vörös Ördögök mezében - amely értelmében nem tudott megfelelően búcsút venni korábbi otthonától.

 

"Szép lett volna, ha az Old Traffordon történik mindez" - tette hozzá Wayne.

 

"De azóta már számtalanszor tértem vissza, és karácsonykor is ki fogok menni egy meccsre, hogy megnézzem a csapatot."

 

"Nagyszerű emlékekkel távoztam. Új lehetőségem adódott azzal, hogy az Egyesült Államokban játszhatok. Remek időszakot töltöttem el a Unitednél, és már nagyon várom, hogy visszatérhessek és láthassam néhány régi csapattársamat, és a barátaimat a stábból, akikkel hosszú utat tettünk meg együtt."

 

"A szurkolók fantasztikusak voltak hozzám és nagyszerű lesz újra néhány ismerős arcot látni majd Karácsonykor."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!