Rooney: Kulcsfontosságú hetek előtt a United

Wayne Rooney úgy érzi, az elkövetkezendő hetek meghatározhatják, hogy mennyire lesz sikeres szezonja a Manchester Unitednek.


A naptári év zárultáig még 10 mérkőzést játszanak a Vörös Ördögök minden sorozatot figyelembe véve, amelyek között lesz két Bajnokok Ligája csoportmérkőzés, illetve egy hazai Arsenal, és egy idegenbeli Liverpool elleni rangadó is.

 

A korábbi csapatkapitány, aki tegnap este búcsúzott az angol válogatott kötelékéből, hiszi, hogy a mostani válogatott szünetet követő időszak megfogja határozni a United szezonjából hátralévő hónapok hangulatát.

 

"Mindig a karácsonyi időszak határozza meg a Premier League-ben, hogy miként fog alakulni a csapatod számára a szezon vége" - kezdte a MUTV-nek adott interjújában.

 

"Szerintem fontos 4-6 hét előtt áll a United. Egymás után jönnek a meccsek, és fontos, hogy ezekből előnyt tudj kovácsolni. Természetesen ezek alatt vissza is lehet esni, amely gyakorlatilag lehetetlenné tenné, hogy oda tudj érni, ahova szeretnél, vagy lendületet vegyél és csökkents a hátrányodon."

 

"Ha sikerülne egy bizonyos szintre csökkenteni a hátrányt, azzal nyomás alá kerülnének az élen lévők és ez arra késztetné őket, hogy hátranézzenek és azt gondolják, hogy 'oh, nagyszerű sorozatot futnak'."

 

"A United remélhetőleg képes lesz erre, aztán majd meglátjuk utána hova vezet az útjuk."

 

Rooney két szezonon keresztül dolgozott José Mourinho kezei alatt az Old Traffordon, mielőtt 2017 nyarán nevelőklubjához, az Evertonhoz tért volna vissza, amelyet aztán a nyáron egy újabb állomáshely, a DC United követett.

 

A klub történetének legeredményesebb játékosa továbbra is fenntartja abbeli hitét, hogy a portugál menedzser egy győztes típusú edző, azonban úgy érzi, a játékosoknak is fel kell vállalniuk a megfelelő mértékű felelősséget, amikor pályára lépnek.

 

 

"José képes arra, amit én tudok, hogy meg is fog tenni - a csapattal együtt fog dolgozni és felkészíti őket" - tette hozzá.

 

"De szerintem a felelősség nagyobbik részének a játékosok vállát kellene nyomnia."

 

"Ők lépnek pályára, nekik kell felelősséget vállalniuk és bizonyítaniuk. A mérkőzések során lesznek nehéz pillanatok, ezek pedig azok a helyzetek, amelyeken a nagy karaktereknek kell jó példával elöl járniuk és nekik kell a leginkább tolni a csapat szekerét."

 

"Olyan játékosok alkotják a csapatot, mint [Anthony] Martial, [Paul] Pogba, [Marcus] Rashford és [Romelu] Lukaku. Amikor a mérkőzés nem alakul jól, nekik kell azoknak a játékosoknak lenniük, akik képesek gólt szerezni a győzelem érdekében és közben nyugalmat is kölcsönözni a társaknak."

 

A Vörös Ördögök az elmúlt hetekben a Newcastle, a Bournemouth és a Juventus hátrányból való legyőzésével is bizonyították, hogy milyen karakter lakozik bennük - ez pedig szerinte a klub DNS-éből fakad.

 

"Szerintem a szellemiség elég fontos részét képezi a klub DNS-ének."

 

"Hányszor tudtunk talpra állni és az utolsó pillanatban gólt szerezni. Szerintem ezt nem lehet megkérdőjelezni."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instragramon, Twitteren és YouTube-on is!Hozzászólások