Mourinho: Jól fognak végződni a De Gea-tárgyalások

José Mourinho magabiztos azt illetően, hogy a Manchester United új, hosszútávú szerződést tud kötni kapusával, David de Gea-val.


De Gea szerződése a nyáron lejárt volna az Old Traffordon, tegnap azonban a United élt a szerződésében szereplő záradékkal, és újabb egy évvel meghosszabbította a kapuvédő manchesteri tartózkodásának időtartamát.

 

Már hetek, hónapok óta folynak a tárgyalások a spanyol portás hosszú távra szóló hosszabbítása kapcsán, Mourinho pedig önbizalommal beszélt arról, hogy a Unitednél négy alkalommal is a szezon legjobbjának megválasztott válogatott játékos a 2019/20-as szezont követően is a Vörös Ördögök kötelékében marad.

 

"Maradni akar, és természetesen én is a maradását akarom. Ő olyan szintű játékos, amilyenekre a Manchester Unitednek szüksége van."

 

"A világ legjobb játékosaira van szüksége a Manchester Unitednek. Ha mi akarunk lenni a Manchester United, akkor a világ legjobbjainak kell nálunk játszania."

 

"Miénk a világ legjobb kapusa. Természetes, hogy a menedzser és a vezetőség is a maradását akarja."

 

"David maradni akar és az ügynöke [Jorge Mendes, aki Mourinhot is képviseli] pedig a játékos vágyait akarja teljesíteni - nem olyan ügynök, mint a többi, aki manipulál és megpróbálja a saját érdekei mentén irányítani az ügyfelét."

 

"Az ügynöke hagyja, hogy átgondolja és maga hozzon döntést, úgyhogy szerintem az egész csak azon múlik, hogy a klub képes-e olyan szerződést letenni a játékos elé, amilyet el akar és el tud fogadni."

 

"Ezek csak az én érzéseim, de szerintem jól fognak végződni ezek az egyeztetések."

 

 

De Gea szenzációs védést bemutatva tartotta meccsben csapatát 0-0-s állásnál a kedd esti Young Boys elleni csoportmérkőzésen, amely később tényleg alapjául szolgált a Marouane Fellaini góljának köszönhetően megszerzett győzelemnek.

 

"Azt mondhatjuk el David teljesítményéről, hogy 92 percig teljesen ugyanaz lett volna a helyzet akkor is, ha én állok a kapuban, nem pedig ő" - viccelődött Mourinho.

 

"Én is eltudom végezni a kirúgásokat, nulla védést kellett bemutatnia, nulla lövés találta el a kapuját, szóval nem mondhatjuk, hogy lenyűgöző teljesítmény lett volna ez tőle."

 

"Egy nullához közelítő produkció egy olyan védéssel megspékelve, amilyet csak a világ legjobb kapusai képesek bemutatni. Ez a megfelelő elemzése a teljesítményének."

 

"Gyakorlatilag labdához se kellett érnie, ahogyan a (múlt heti, 0-0-ra végződött) Crystal Palace elleni bajnokin se."

 

"De amikor ilyen feladat elé állítják, akkor ő a legjobb."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!