Giggs meglepõdött Rooney eltiltásán

A Manchester United veterán szélsõje, Ryan Giggs meglepõdöttségének adott hangot Wayne Rooney két káromkodás miatti két mérkõzéses eltiltása okán.


A Vörös Ördögök csatára közvetlen közelrõl káromkodott a tv kamerájába a West Ham United ellen értékesített büntetõjét követõen, amely okán az angol futballszövetség (FA) két mérkõzéses eltiltásban részesítette. A játékos, és a klub hiába fellebezett a büntetés mérséklése érdekében, a felülvizsgáló biztosságba helyben hagyta az ítéletet.

 

Bár Ryan Giggs azon nem lepõdött meg, hogy az ügyet mennyire felfújták, hiszen Wayne Rooney a bajnokság egyik legnagyobb játékosa, azonban a büntetés hallattán eléggé felhúzta a szemöldökét, és ez szerinte egyben új precedenst is teremthet.

 

Rooney így kénytelen lesz kihagyni a Manchester United holnapi, Fulham elleni bajnokiját, illetve a Manchester City elleni FA kupa elõdöntõt is, és fõleg utóbbi miatt Giggs szerint a csapatnál mindenkit letaglózott a kiszabott büntetés.

 

"Nem lepõdtem meg, hogy milyen médiafigyelem övezte az egész ügyet, és mennyire felfújták az egészet, hiszen mégiscsak Wayne Rooneyról van szó" - kezdte a walesi középpályás.

 

"De két mérkõzéses eltiltás? Ezen viszont elképedtem. Ilyen, hogy egy játékost káromkodásért megbüntessenek, még soha nem történt korábban."

 

"Erre még nem volt példa, ezért is taglózott le mindegyikünket az az ítélet."

 

 

Rooney az utóbbi hetekben a manchesteriek egyik legjobb formájának örvendõ játékosa volt, többek között az õ nevéhez fûzõdik a hétközi Chelsea elleni Bajnokok Ligája gyõzelem során szerzett egyetlen gól is, éppen ezért Giggs szerint hatalmas érvágás az elvesztése.

 

"Egyértelmû, hogy nagy csapás ez számukra" - tette hozzá.

 

"Mindenki azt akarja, hogy az igazán nagy játékosok a szezon ezen szakaszában szárnyaljanak igazán, hiszen ilyenkor egymást követik a nagyobbnál-nagyobb rangadók."

 

"Ilyenkor a klasszisoknak gólt, gólokat kell szerezniük, Wayne pedig jó formának örvendett. Õ egy különleges játékos a számunkra." 

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!