Ferguson: Mason nyomás alatt volt

A Manchester United menedzsere, Sir Alex Ferguson állítása szerint a West Ham elleni mérkõzésük játékvezetõje, Lee Mason most hatalmas nyomás alatt áll, miután Wayne Rooney-t két mérkõzés eltiltással sújtották káromkodás miatt.


Mason fújta a sípot múlt szombaton Londonban, az Upton Parkban, amikor a Manchester United két gólos hátrányból felállva 4-2-re gyõzött, többek között Wayne Rooney mesterhármasának is köszönhetõen.

 

Az angol válogatott csatár azonban elhomályosította saját produkcióját azzal, hogy a harmadik, tizenegyesbõl szerzett gólját követõen közvetlen közelrõl belekáromkodott a mérkõzést közvetítítõ tv-csatorna kamerájába, amelyért két mérkõzéses eltiltást kapott az angol futballszövetségtõl (FA).

 

A klub, és a játékos még megpróbált fellebbezni a döntés enyhítése érdekében, amelyet azonban nem koronázott siker, bár Sir Alex Ferguson ennek ellenére is úgy érzi, csapata "plusz" motivációként foghatja fel a játékostársukat sújtó ítéletet.

 

Emellett a skót menedzser külön figyelmet szentel az ügy másik fõszereplõjének Lee Masonnak is, aki szerinte hihetetlen nyomás alatt tevékenykedett, hogy torolja meg a játékosokat minden szabálytalanságért, és a káromkodásért.

 

 

"Ez csak még jobban összehoz minket. Ez plusz erõt jelent számunkra. De akit nagyon sajnálok, az Lee Mason. Nagyon nehéz helyzetbe hozta magát" - kezdte Ferguson.

 

"Nyomás alá helyezték. Ez nem is kérdéses. Nehéz elképzelni, hogy egy játékvezetõ leküldene egy játékost a pályáról, aki mesterhármast szerez."

 

"De ezzel most rivaldafénybe került. Ha nem küld le egy játékost majd azért, mert káromkodott, akkor azonnal felmerül a kérdés, hogy nem ugyanazzal a mércével ítéli meg az azonos helyzeteket?"

 

"Nagyon nehéz helyzetbe került ezzel. Együtt érzek vele. De tényleg. Nem tudom, hogy innentõl kezdve miként alakul a pályafutása."

 

"Továbbra is úgy érzem, hogy nyomás alá helyezték."

 

 

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!