Ferguson együttérez Smallinggal

Sir Alex Ferguson néhány bíztató szóval látta el csapata ifjú játékosát, Chris Smallingot, aki szerdán kikerült a Manchester United kezdõjébõl, miután Rio Ferdinand visszatért sérülésébõl.


Smalling szinte hibátlanul látta el az egykori angol válogatott csapatkapitány pótlását, akit több mint két hónapon keresztül helyettesített, ráadásul korát meghazudtoló módon.

 

Ennek ellenére Sir Alex Ferguson a szerdai, Chelsea elleni Bajnokok Ligája negyeddöntõ elsõ mérkõzése elõtt úgy döntött, hogy az ifjú bekk helyett a sérülésébõl visszatérõ Rio Ferdinand lesz Nemanja Vidic párja a védelem belsejében.

 

Ahogy általában, a skót menedzsert igazolta döntése, és a korábban igencsak lyukas védelem Ferdinand vezérletével hibátlanul teljesített, gólt sem kapva, amely egy oda-visszavágós rendszerû összecsapás idegenbeli mérkõzésén döntõjelentõségû is lehet.

 

Tehát döntése végül igazolódni látszik, ám ettõl függetlenül a 69. életévében járó edzõlegenda elárulta, nehezére esett közölni a 20 éves hórihorgas védõvel, hogy nem kell a szezon egyik legjobban várt mérkõzésén.

 

 

"Borzasztó volt közölnöm Chris Smallinggal, hogy nem fog játszani a Chelsea ellen, azt követõen, hogy milyen teljesítményt nyújtott az egész szezon során" - kezdte.

 

"De megértõ volt. Õ továbbra is a csapat része, nem fogom elfelejteni. De Rio mellett ott van a tapasztalat, nemde? Õ hihetetlenül összetartja a védelmet. Mindenkivel beszél meccs közben."

 

"Amikor Antonio Valenciának kellett visszahúzódnia a jobb bekk pozíciójába, hozzá is folyamatosan beszélt. Fantasztikus egyéniség."

 

Ferdinand a Vörös Ördögök februári, Wolverhampton Wanderers elleni mérkõzése óta volt harcképtelen, amikor a mérkõzés elõtti bemelegítés során megsérült, és úgy tûnt, hogy ebben az idényben már nem is számíthatnak rá a Manchester Unitednél.

 

Azonban hihetetlenül gyorsan felépült sérülésébõl, ráaádusul visszatérése alkalmával olyan teljesítményt nyújtott, mintha folyamatosan játékban lett volna. Bár ez sokakat meglepett, menedzsere mindig is tudta, játékosa mire képes.

 

"Vártam a pillanatot, hogy mikor fárad el, de ennek jele se volt" - tette hozzá.

 

"10 napig kemény fizikai felkészülést végzett, amíg újra elkezdett futballozni. Az emberek azt gondolhatták ennek ismeretében, hogy nagy kockázatot vállaltunk a játékával."

 

"Számomra az egyetlen kockázati tényezõ az volt, hogy esetleg még nem áll teljesen készen. De nem kellett errõl beszélgetést kezdeményeznem vele. Õ jött oda hozzám, és közölte, készen állok. Nagyszerû hír volt!"

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!