Ole nem engedi el a támadófelfogást

Ole Gunnar Solskjaer kijelentette, a hétvégi Tottenham elleni vendégjáték alkalmával sem tervez változtatni csapata támadófelfogásán, és nem érzi úgy, hogy ez lenne az első nagyobb erőpróbája mióta a Manchester United megbízott menedzsere lett.


Minden sorozatot figyelembe Solskjaer irányítása alatt egymás után hatodik győzelmükre hajtanak a Vörös Ördögök, amikor vasárnap a Spurs vendégeként a fővárosba látogatnak.

 

Az észak-londoni alakulat jelenleg a harmadik helyet foglalja el a Premier League tabelláján és legutóbbi 8 meccsükből 7 alkalommal nyerni tudtak, amelyek közül hármat ráadásul kapott gól nélkül hoztak le.

 

A United Ole decemberi kinevezése óta a Cardiff, a Huddersfield, a Bournemouth, a Newcastle és a Reading együtteseit győzte le, amelyek során összesen 16 góllal terhelték meg az ellenfelek kapuit.

 

Bár a norvég szakember elismerte, tisztában kell lenniük ellenfelük erősségeivel, hajthatatlan azt illetően, hogy az ellenféltől függetlenül ragaszkodniuk kell az utóbbi hetekben látott támadófelfogásukhoz.

 

"Minden egyes ellenfelünkhöz alkalmazkodnunk kell, akik ellen pályára lépünk" - mondta újságírók kérdésére csütörtök esti sajtótájékoztatóján az Aon Training Complexben.

 

"Mindannyian ismerjük a bajnokság legjobb csapatait és természetesen tisztában kell lennünk az erősségeikkel. De én úgy nőttem fel játékosként, hogy nekünk kell támadnunk. Szerintem az egyben a csapatom erőssége is, hogy megyünk előre és támadunk. Ha valaki csapatként megnéz most minket, láthatja, hogy így játszunk."

 

"Nem lesz annyi helyzetünk majd ellenük [Spurs], mint a korábbi ellenfeleinkkel szemben, úgyhogy készen kell állnunk arra, hogy megtartsuk a labdát, az egész pályát bejátsszuk a Wembley nagy méreteinek figyelembe vételével és jól sáfárkodjunk a lehetőségeinkkel."

 

 

Már voltak erőpróbáink

 

A másodosztályú Reading elleni kupasikert megelőzően Solskjaer irányításával eddig lejátszott négy bajnoki mérkőzésen mindegyik ellenfél a tabella alsóházához tartozott.

 

Ennek ellenére Ole egyértelműen úgy gondolja, hogy nem a Spurs elleni összecsapás lesz az első komolyabb erőfelmérő számára.

 

"Nem - voltak már erőpróbáink" - jelentette ki.

 

"A Newcastle elleni idegenbeli meccs szintén fontos állomás volt. Az első meccsünk és hogy miként reagáltunk a Cardiff ellen idegenben egyértelműen erőpróba volt. Aztán ott volt az első hazai meccsünk is - miként reagál a közönség? Szintén egy teszt volt számunkra."

 

"A Premier League-ben minden egyes mérkőzésen próba elé vagy állítva, ez nem lehet kétséges. De természetesen most egy top, top csapat ellen leszünk megmérettetve, és ha közelebb akarunk kerülni hozzájuk, vagy megakarjuk őket előzni, akkor jó teljesítményre és eredményre van szükségünk ellenük."

 

Kane egy igazi profi

 

Az Arsenalos Pierre-Emerick Aubameyanggal karöltve Harry Kane személyében a Tottenham adja a Premier League góllövőlistájának éllovasát jelenleg, akik eddig 14 gólt szereztek a bajnokságban.

 

Egykori csatárként Ole úgy tartja, a Spurs mesterlövésze posztjának egyik legjobbja, de sietett leszögezni, hogy ő is rendelkezik hasonló potenciállal megáldott játékosokkal keretében.

 

"[Harry] Nem rossz, nemde?" - viccelődött Ole.

 

"Nos, ő egy fantasztikus gólvágó - a világ egyik legjobbja a kapu előtt. De nekem is van néhány csatárom, akikkel nagyon boldogan dolgozom együtt."

 

"Ők olyanok, mint ő [Kane]. Ő hihetetlenül profi és biztos vagyok benne, hogy azok, akik napról-napra együtt edzenek vele, erről még többet tudnának mesélni. De kívülről nézve is egy fantasztikus befejező csatár, aki nem igazán hagy ki helyzeteket, úgyhogy menjünk biztosra abban a tekintetben, hogy nem nagyon lesz ilyenje ellenünk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!