Mata: A saját célunk élvez prioritást

Juan Mata ragaszkodik hozzá, hogy a Manchester United fő célja nem a Liverpool bajnoki címmel kapcsolatos álmainak akadályozása, sokkal inkább Bajnokok Ligáját érő pozíciójuk megerősítése áll a középpontban.


A United Ole Gunnar Solskjaer irányítása alatt december óta legutóbbi kilenc bajnokijából nyolcat megnyert, azt követően, hogy a csapat José Mourinho utolsó klubnál töltött mérkőzésén 3-1-es vereséget szenvedett hétvégi ellenfele otthonában.

 

Solskjaer úgy vette át a Vörös Ördögök irányítását, hogy 11 pontra volt a negyedik hely, azonban jelenleg már egy ponttal előzik az Arsenal és Chelsea kettőst, Mata pedig tisztában van vele, hogy folytatniuk kell jó formájukat a szezon döntő szakaszához érve.

 

"Kicsit más szemszögből látjuk a dolgot, ugyanis szeretnénk a legjobb négy között maradni" - mondta Mata.

 

"Sikerült odaérnünk az elmúlt hónapok remek eredményeinek köszönhetően. Őszintén szólva két hónappal ezelőtt azt válaszoltam volna, hogy ezt igen nehéz lenne véghez vinni."

 

"De most már négyben vagyunk, és szeretnénk egy győzelemmel biztosítani ezt a pozíciót, és ugyebár még játszanunk kell a Liverpoollal és a Manchester Cityvel is, akik a Tottenhammel karöltve harcolnak a bajnoki címért, szóval majd meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok."

 

"Mi azonban természetesen minden mérkőzést szeretnénk megnyerni, és különösen szeretnénk így cselekedni a nagy csapatok ellen."

 

 

Mata rengeteg tapasztalattal rendelkezik a Liverpool elleni rangadó kapcsán, legemlékezetesebb mérkőzése még 2015-ben, Louis van Gaal irányítása alatt volt ellenük, amikor az ő duplájával nyertek 2-1-re az Anfielden, és az Old Traffordon is szeretne hasonló eredményt elérni.

 

"Mióta csak megérkeztem Manchesterbe, egyből éreztem, hogy ez a nagy betűs meccs" - tette hozzá a United középpályása.

 

"Liverpool - United, United - Liverpool - mindenki ezeket a derbiket várja, már a mérkőzést megelőzően érezhető ez. Az előtte lévő héten mindenki erről beszél, mindenki erre gondol. Igyekszünk majd igen különlegessé tenni."

 

"Természetes, hogy amikor nyerő szériában vagy, mindenki boldogabb. Ez még több önbizalmat ad számodra, hogy még jobban játssz."

 

"Mi most épp ezt éljük át és ezt szeretnénk is a szezon végéig fenntartani - ezt a pozitív lendületet."

 

A Liverpool az egész szezonban mindössze egyetlen Premier League mérkőzésen szenvedett vereséget, a bajnoki cím másik nagy kihívója, a Manchester City otthonában januárban, Mata pedig arra számít, hogy a hazai pálya félelmetes hangulata segíteni fogja őket, hogy elérjék céljukat.

 

"Nem 11 emberrel, hanem 75000-rel szeretnénk pályára lépni és gólt szerezni vasárnap, és biztos vagyok benne, hogy segíteni is fognak nekünk ebben" - mondta.

 

"Biztos vagyok benne, hogy a győzelembe fognak hajszolni minket, és el kell mondanom, hogy az elmúlt hetekben hihetetlen hangulat uralkodott az Old Traffordon."

 

"Boldogok. Kilátogatnak a mérkőzésekre és jó eredményeket látnak. Boldogan térnek haza, számunkra pedig ez a legfontosabb, remélhetőleg ez vasárnap sem lesz másképp."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!