Rashford: Ole segített fejlődnöm

Marcus Rashford elmondása szerint Ole Gunnar Solskjaer kinevezése óta "hatalmas segítséget" nyújtott számára, hogy csatárként is fejlődhessen.


A 21 éves játékos az egyik legnagyobb haszonélvezője Solskjaer érkezésének, miután új menedzsere első mérkőzésén középcsatár poszton szerepelhetett, és azóta 12 mérkőzésen hat góllal hálálta meg a bizalmat.

 

Kevés ember tudna jobb tanácsokkal szolgálni Rashfordnak egy olyan embernél, aki 126 alkalommal talált be 11 szezonon keresztül a Manchester Unitedben. A Liverpool elleni rangadó előtt így nyilatkozott az angol csatár: "Számomra hatalmas segítség az a jellegű útmutatás, amit kaptam."

 

"Ő azonban minden tudását bevetve dolgozik az összes játékosunkkal, látható, ahogy a védőink, a középpályásaink fejlődnek, és ahogy a csapat összességében fejlődött, de tisztában vagyunk vele, hogy még tudunk előrébb lépni."

 

"Birtokában van a megfelelő tapasztalatnak, ezek azok a dolgok, amiket elsajátíthatsz az ilyen típusú emberektől. Nem csak a pályán kívül, miközben beszélgetünk róla, és ez mind összeadódik. Hatalmas fordulaton mentünk keresztül. Amíg folyamatosan fejlődünk nem látom okát, hogy miért ne [kapná meg a menedzseri állást véglegesen]."

 

Rashford a United utánpótlásrendszerén keresztül csatárként küzdötte fel magát, és debütálása során 2016-ban duplázni is tudott. Azonban amikor José Mourinho átvette az irányítást még azon évben, nehezebben sikerült magának lehetőségeket kiküzdenie, kikerült a szélre, ahol a gólszerzési ösztönét már előkészítőként kamatoztathatta.

 

 

Most, hogy visszatérhetett eredeti posztjára, Rashford sosem érezte magát ennyire otthonosan a pályán, azonban szeretne még sokoldalúbbá válni.

 

"Szerintem manapság ez már nem ilyen egyszerű. Az idő alatt, amíg fejlődtem, sosem akartam csak középcsatár lenni. Szeretnék alkalmazkodni, különböző pozíciókban szerepelni, különböző játékrendszerekben, nem szeretnék kizárólag középcsatár lenni" - mondta.

 

Rashford a Manchester United lelátóin nőtt fel, miközben olyan játékosokat szemlélhetett, mint Solskjaer és társai, akik a Premier League első 20 évét dominálták és kétszer is elhódították a Bajnokok Ligáját, azonban számára csapata nem biztosította a lehetőségeket, hogy ő maga is hasonló álmokat élhessen át - egyelőre.

 

Még mindig reménykedik, hogy sikerül majd felvennie a versenyt hőseivel, különösen akkor, amikor Solskjaer maga igyekszik a jelenlegi csapatot az Old Trafford új hőseivé tenni.

 

"Amikor Dubaiban voltunk, kicsit csipkelődtünk, amikor a menedzser velem, Anthonyval [Martial] és Jesse-vel [Lingard] beszélt, én pedig megemlítettem a Bajnokok Ligája döntőben szerzett találatát. Nem késlekedett megértetni velünk, hogy azzal, amit a csapatunkban tudhatunk, minden lehetséges, és nem állunk messze attól, hogy kijelenthessük, képesek vagyunk ezeket a pillanatokat ismét életre hívni."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!