Hármas sérülés sújtotta a csapatot

Három játékos sérülése is hátráltatta a Manchester Unitedet a vasárnapi, Liverpool elleni gólnélküli döntetlen alkalmával, ugyanis Ander Herrera, Juan Mata és a csereként beállt Jesse Lingard is idő előtt, már az első félidőben kénytelen volt elhagyni a pályát.


A kialakult helyzet értelmében a United lett az első csapat a Premier League-ben, amely már az első félidőben kihasználta mindhárom cserelehetőségét, azóta, hogy 2015-ben a Burnley-vel is hasonló esett meg egy Newcastle elleni bajnokin.

 

Első játékosként Herrera vonult az öltözőbe 20 perc után, térdhajlítóizom problémájával. A spanyol középpályás helyére Andreas Pereira állt be.

 

Honfitársát 5 perc múlva Mata is követte a játékoskijáróba, aki egy James Milnerrel szembeni összecsapásba sérült bele. A Vörös Ördögök 8-asa ezután, már bicegve, még sikeresen megakadályozta Mo Salah helyzetbe kerülését, de ezután Lingard állt be a helyére.

 

Azután, hogy a korábban vártnál előbb kellett pályára lépnie, Lingard is a földre rogyott, pedig majdnem megtörte a gólcsendet egy Lukakutól kapott remek labdából. 15 percnyi játék után őt is le kellett cserélni, és Alexis Sanchez vette át a helyét.

 

 

A United megbízott menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer a mérkőzés után azt is elárulta, Marcus Rashford is megsérült, miután már az első percben rúgást kapott a bokájára.

 

"Valószínűleg Marcust is le kellett volna cserélnünk" - ismerte el a norvég szakember mérkőzés utáni interjújában.

 

"Az első percben, az első vele szemben elkövetett becsúszás során megsérült - amelyből aztán még sok volt ellene. [Jordan] Henderson nem kímélte, a bokája úgy nézett ki utána, mint egy lufi, és ez csak az első szabálytalanság volt ellene. Ha ezek a szabálytalanságok nem adódnak össze, akkor nem tudom mi."

 

Amikor arról kérdezték, aggódott-e azon, hogy Rashford sérülése súlyosbodhat azáltal, hogy végig a pályán kellett maradnia, Solskjaer így felelt:

"Nagyon, de ő egy harcos, egy igazi manchesteri, és tudja, hogy mit jelent ez a meccs. A pályán kellett tartanunk, mert már elhasználtuk mindhárom cserelehetőségünket."

 

"A futballban soha nem szabad meglepődni. Mindig mindenre fel kell készülni, még arra is, hogy három játékosunkat elveszítjük már az első félidőben térdínsérülés miatt."

 

A sérülések ellenére Solskjaer magabiztos azt illetően, hogy a Selhurst Parkban, a Crystal Palace elleni bajnokin is erős csapatot tud majd összeállítani.

 

"Izom- és térdhajlító problémák miatt elveszítettük néhány játékosunkat, de van néhány jó srácunk, akikre számíthatunk az akadémiáról, úgyhogy nincs ok az aggodalomra" - tette hozzá.

 

"Szerdán este is 11 játékosunk lesz majd a pályán. Szerencsére két napunk lesz most regenerálódni."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!