Minden, amit a Barcelona elleni meccs előtt tudni érdemes

A Manchester United hosszú idő után újra találkozik a Barcelona csapatával szerda este az Old Traffordon a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.


Az elődöntőbe való jutás a tét a Barcelona ellen Ole Gunnar Solskjaer csapatának.


A párizsi 3-1-es győzelmet követően a United bejutott a BL negyeddöntőjébe, első körben a Barcelona csapatát fogadják hazai pályán, majd április 16-án sor kerül a visszavágóra a Camp Nouban.

 

 

 

Mik a csapathírek?

 

A Wolverhampton elleni, legutóbbi Premier League meccs után a csapatnak 8 napja van felkészülni a katalánok elleni Bajnokok Ligája elődöntőre, így fáradtságról szó sem lehet. Marcus Rashford és Ander Herrera kisebb sérülés miatt kihagyta a Wolves elleni mérkőzést, azonban a szurkolók remélik, hogy a Barcelona elleni meccsre teljesen felépülnek. Matteo Darmian, Antonio Valencia, Eric Bailly és Alexis Sanchez nem lesz bevethető. A házi gólkirályunk, Romelu Lukaku, illetve Victor Lindelöf játékra kész. Luke Shaw és Ashley Young szintén szerepet kaphat, ugyanis eltiltásuk a Bajnokok Ligája mérkőzéseire nem vonatkozik.

 

 

Mi a helyzet a Barcelonánál?

 

A legutóbbi négy mérkőzését kényszerűen kihagyó francia szélső, Ousmane Dembele ott lehet a mérkőzésen, ugyanis újra edzésbe állt combsérülését követően. Rafinha már nem játszhat a szezonban a novemberi Atletico Madrid elleni mérkőzésen elszenvedett térdszalag sérülése miatt. Lionel Messi ágyéksérüléssel bajlódott, melynek következtében kihagyta a válogatott mérkőzéseket is.

 

 

Ki a Barca edzője?

 

Ernesto Valverde 2017 nyarán került a katalán együtteshez, amellyel az első szezonban megnyerte a bajnokságot, illetve a Copa del Reyt. Előző csapata az Athletic Bilbao volt, ahol 31 év után újra kupát nyert a csapatnak, a Supercopa de Espanat. A döntőben éppen a Barcelona volt az ellenfél és végül 5-1-es összesítéssel hódították el a serleget. Az 55 éves szakember vezette már a Valenciát, az Olympiacost, a Villarrealt és az Espanyolt. Jelenlegi mérlege: 73 győzelem, 24 döntetlen és mindössze 9 vereség 106 mérkőzésen.

 

 

Hogy áll a Barcelona?

 

A címvédő spanyolok jelenleg is a tabella első helyezettjei, továbbá minden sorozatot figyelembe véve, az elmúlt 15 mérkőzésükön veretlenek. Szombaton a második helyen álló Atletico Madriddal csapnak össze a Nou Campban. A Villarreal elleni 4-4 egy 7 meccses győzelmi sorozatot szakított meg. Fontos tudni továbbá, hogy a Barcelona a legutóbbi nyolc hazai és nemzetközi tétmérkőzésén veretlen: 5 győzelem, 3 döntetlen. Idénybeli 23 idegenbeli mérkőzésükből is csupán háromszor kaptak ki, 14 győzelem és 6 döntetlen mellett.

 

 

Tudtad?

 

Lionel Messi 22 gólt szerzett a legutóbbi 30 mérkőzésén angol csapatok ellen.

 

 

Mi a mérlegünk a Barca ellen?

 

A szerdai negyeddöntő lesz a 12. összecsapás a két klub között. A Barcelona négyszer a United háromszor győzött, illetve született 4 döntetlen. Az elmúlt négy mérkőzésen a United csupán egyszer tudott győzni, Paul Scholes emlékezetes találatával 2008-ban az elődöntők második felvonásában az Old Traffordon. A legutóbbi két Barca győzelem BL döntő volt 2009-ben és 2011-ben.

 

 

Hogy állunk a BL negyeddöntőkkel?

 

A United összesen tizenháromszor jutott be, melyből hétszer sikerült továbbjutni. Legutóbb 2014-ben jutott el a csapat eddig, mikor is a Bayern München 4-2-es összesítéssel búcsúztatta a Vörös Ördögöket.

 

 

Ki lesz a bíró?

 

A játékvezetők kiléte kedden lesz nyilvános a szokásokhoz híven, továbbá a VAR rendszer is üzemelni fog.

 

 

A többi mérkőzésről

 

4 angol csapat maradt a sorozatban. Kedden a Liverpool a Porto csapatát fogadja, míg szintén aznap a Manchester City látogat a Tottenham új stadionjába. Szerdán a Juventus-t fogadja vendégül az Ajax, amely a Real Madridot búcsúztatta az előző körben.

 


www.manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Barcelona

Bajnokok Ligája negyeddöntő 1. mérkőzés, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!