Solskjaer a Triplázó csapat szellemiségét akarja viszontlátni

A Manchester United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer azt akarja, hogy játékosait ugyanaz a szellemiség hassa át, mint az 1999-es Triplázó csapatot.


Solskjaer emlékezetes módon a hosszabbításban szerzett győztesgólt a Bayern München elleni Bajnokok Ligája döntőben, amellyel Sir Alex Ferguson együttese történelmi triplázást tudott elérni.

 

A norvég, aki most már menedzserként tevékenykedik az Old Traffordon miután 3 éves szerződést írt alá nemrég, szeretne ugyanúgy "győztes" szellemiséget kiépíteni csapatával, mint történt az náluk 20 évvel ezelőtt.

 

"Minden egyes nap kihívás elé állítottuk magunkat az edzéseken. Voltak harcok és egy olyan belső igazságosság, amelyet még nem sok csapatnál láttam" - kezdte Solskjaer az ESPN-nek.

 

 

"Mi soha, de soha nem fogadtuk el azt, hogy valaki egy szint alatt teljesítsen az edzéseken. Rugdostuk egymást és minden egyes napon győznünk kellett. Ez átterjedt aztán a mérkőzésekre is és soha nem adtuk fel. Hihetetlen csapatszellem uralkodott akkor nálunk."

 

"Azt akarom, hogy a játékosaim tényleg tolják egymást és 100 százalékos hozzáállást várjanak el egymástól minden egyes nap. Ez az egyetlen módja a fejlődésnek és a győzelem megszerzésének."

 

"Volt bennünk valami különleges. Ez most egy másik társaság, a kihívás pedig, hogy 'miként tudnám ezeket a játékosokat is ugyanolyan győztessé tenni, mint mi voltunk?'."

 

A United szerdán este a Barcelona együttesét fogadja majd a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első felvonásán, Solskjaer pedig magabiztos azt illetően, hogy meglepetést tudnak majd okozni a La Liga listavezetője ellen.

 

"Egy nagyon jó csapattal fogunk játszani, de van valami különleges ezekben a játékosokban. Fantasztikus lesz."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Barcelona

Bajnokok Ligája negyeddöntő 1. mérkőzés, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!