Solskjaer: Én vagyok a megfelelő személy a United élére

A Manchester United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer továbbra is magabiztos azt illetően, hogy ő a megfelelő személy arra, hogy előrébb vigye a klubot, játékosait pedig támogatja az Everton elleni súlyos vereséget követően.


A Vörös Ördögök 1981 óta első alkalommal minden sorozatot figyelembe véve egymás után ötödik idegenbeli vereségüket szenvedték el vasárnap, amikor megsemmisítő 4-0-s győzelmet aratott felettük az Everton.

 

Solskjaer megbízott menedzserként 19 mérkőzéséből 14 győzelmet aratott a United kispadján, de márciusi, végleges kinevezése óta csak két győzelem jött össze neki, a további négy meccsét elbukta a csapattal.

 

Több szakértő is arról értekezett, hogy a manchesterieknek többet kellett volna várniuk, mielőtt kinevezik Solskjaert, a norvég szakember azonban továbbra is meg van róla győződve, hogy vezetésével előrébb juthat a klub.

 

Amikor arról kérdezték, ő saját magát gondolja-e a megfelelőnek a csapat irányítására, Solskjaer így válaszolt:

"Szeretném azt mondani, hogy igen, de erről nem nekem kell véleményt alkotnom."

 

"Magabiztos vagyok a csapatomat és magamat illetően, illetve, hogy készen állok a kihívásra. Tudom, hogy ez egy hatalmas feladat és úgy jöttem ide, hogy azt mondtam, minden egyes percét élvezni fogom."

 

"Nem szeretek veszíteni, de ez egy hatalmas kihívás számomra, és még ha rossz eredményeken is megyünk keresztül, akkor is eléggé magabiztosnak kell lenni ahhoz, hogy azt mondjuk, így és úgy fogunk cselekedni, illetve előre tervezünk."

 

 

Az Everton elleni vereségüket követően Solskjaer megkérdőjelezte játékosai elkötelezettségét és vágyát, illetve figyelmeztette alulteljesítő sztárjait, hogy a távozás sorsára juthatnak.

 

De a szerdai, Manchester City elleni városi rangadót megelőzően a 46 éves, játékosként élőlegenda státuszt kivívó szakember hiszi, hogy kerete nagy része olyan "DNS-sel" rendelkezik, hogy sikeresek lehetnek a Uniteddel.

 

"Szeretem ezeket a fiúkat, kedvelem azért őket, mert nagyszerű emberek, de a döntést nekem kell meghozni velük kapcsolatban" - tette hozzá.

 

"A klub érdekében kell döntéseket hoznom. Én menedzselem a klubot és segítem a játékosokat, de mindent a klub érdekében teszek és minden erőfeszítésemmel azon leszek, hogy a klub szempontjából megfelelően cselekedjek."

 

"Most még nincs itt az ideje, hogy a keret teljes átalakításáról beszéljünk, vagy ezzel kapcsolatban cselekedjünk, mert eddig nagyszerűen teljesítettek."

 

"Csak a City és a Liverpool gyűjtött több pontot az elmúlt 18 mérkőzésen, mint mi. Ez pedig a fiúk nagy erőfeszítéseit dicséri."

 

"Ahhoz képest, hogy hol álltunk akkor, amikor megérkeztem, nagyot meneteltünk és azt kell hogy mondjam, hogy rengeteg mindent láttam a játékosok többségében abból, amelyet a Manchester United DNS-ének, szintjének hívunk."

 

"De természetesen egyre több ilyen játékosra van szükségünk, míg néhány játékosnak pedig távoznia kell."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Manchester City

Premier League 31. forduló elhalasztott mérkőzés ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!