Wan-Bissaka első Unitedes interjúja

Aaron Wan-Bissaka exkluzív interjút adott azt követően, hogy hivatalosan is bejelentették a Manchester Unitedbe való átigazolását.


Aaron, az üzlet nyélbe ütve! Milyen érzés aláírni a Manchester Unitedhez?

Nagyon izgatott vagyok, hogy végre aláírhattam a csapathoz. Minden gyerek olyan csapatban akar játszani, mint ez. Hálás vagyok és megtiszteltetés lesz ezt a klubot képviselni. Szerintem minden egyes lépéssel fejlődni tudok majd és különböző dolgokat sajátíthatok majd el az új csapattársaim körül. Szerintem a Manchester United egy nagy klub, egy nagy család, amely hatalmas szurkolótáborral rendelkezik és szerintem ők nagyon összetartóak.

 

Sokan nagyon büszkék az eddigi karriered során elért sikereidre, különösen a családod. Mennyire tölt el örömmel, hogy ma ők is részesei lehetnek ennek?

Igen, nagyon boldog vagyok. Azt látom, hogy ezzel a döntéssel büszkévé tettem őket. Azzal, hogy honnan jöttem és honnan jutottam el idáig, csak még inkább az erősödik meg bennem, hogy meg kell csinálnom és folytatnom kell ezt az utat. Mi összetartunk és együtt hozunk döntéseket mindenről. Személy szerint azt gondolom, ők tudják, hogy mi a jó számomra, én pedig azt a döntést hozom meg. Ez egy jó pillanat, különösen annak tekintetében, hogy honnan jöttünk. Kemény utat jártunk be ezidáig. Nagyon jó érzés.

 

Hogyan történt az átalakulásod szélsőből Anglia egyik legtöbbre tartott szélső védőjévé?

Azt hiszem, hogy egy hadrendváltással kezdődött az egész, amelyben szárnyvédős rendszert alkalmazott az edzőnk. Nekem kellett visszább húzódnom, de aztán hozzászoktam és ráéreztem. Elkezdtem élvezni ezt a szerepkört, így kezdődött az egész.

 

 

Gyerekkorodban milyen területek fejlesztésére helyeztél hangsúlyt és volt-e olyan játékos, akire különösen felnéztél akkoriban? Szélsőként kezdtél játszani, igaz?

Nem, csatárként indult a pályafutásom. Gyerekkoromban Thierry Henry volt a példaképem és ugyanazokat a dolgokat akartam elérni, mint ő a Premier League-ben. Ez biztatott arra, hogy kitartsak és továbbra is keményen dolgozzak.

 

Egykori játékosunk, Wilf Zaha beszélt arról, hogy milyen nehéz volt ellened játszani az edzéseken. Milyen volt számodra edzésen ellene játszani és tanultál valamit tőle, amit felhasználtál a saját játékod során?

Igen, az ellene való játék során megértettem, hogy mik az én igazi erősségeim. Nem volt könnyű, mindig kihívást jelentett, de ezzel együtt segített is engem és felismertem, hogy milyen érzés olyan játékosok ellen játszani a Premier League-ben, mint ő.

 

Hihetetlen képességeid vannak az egy-az-egy elleni védekezés tekintetében, beceneved pedig a "Pók". Mesélj erről...

A "Pók" becenév a lábaim hosszából és szélességéből adódik, amelyet az ellenfeleim a becsúszásaimkor tapasztalnak meg. Innen ered ez az elnevezés.

 

Mit neveznél játékosként a legkiemelkedőbb képességednek?

A cselezést, a sebességemet és a becsúszásaimat mondanám. 

 

Játszottál korábban a Manchester United ellen. Milyen volt Marcus Rashford, Anthony Martial és a többiek ellen pályára lépni?

A United Selhurst Parkbeli vendégjátéka volt felnőtt pályafutásom második mérkőzése a Premier League-ben, azt pedig előre tudtam, hogy nem nézek könnyű mérkőzés elébe. Nagyon koncentrálnom kellett, de ezzel együtt remek élmény is volt ezek ellen a játékosok ellen szerepelni. Ők szupersztárok. Sokat tanultam abból a mérkőzésből és hogy ellenük kellett párharcokat megvívnom. Segített a fejlődésemben.

 

 

Beszéltél már négyszemközt Ole-val, és ha igen, akkor mit mondott neked a Manchester Unitedról?

Igen, beszéltem vele, és elmondta, hogy milyen érzései vannak velem kapcsolatban. Biztosított a terveiről és hogy mit fog tenni a csapattal. És olyan dolgokat hallottam tőle, amelyeknek részese akarok lenni. Az ő döntése volt az én leigazolásom és rendelkezik az újjáépítés tervével, amelynek célja, hogy visszajuttassa a klubot oda, ahova való. Része akarok ennek lenni.

 

Az előző szezonban kapott gól nélküli mérkőzést hozott le csapatod az Old Traffordon - mire emlékszel arról a mérkőzésről?

Akkor jártam itt először. Nem hittem el, hogy mekkora ez a stadion! Ahogyan egy korábbi interjúmban már elmondtam, ez volt a legnagyszerűbb, amelyben addig valaha játszhattam a méretei, a pálya, a szurkolók és a hangulat okán. Mindig nagyon hangos az egész.

 

Mennyire várod már, hogy magadra ölthesd a United vörös mezét?

Már nagyon. Izgatott vagyok és alig várom, hogy a pályán lehessek a csapattal.

 

Végül, üzennél valamit azoknak a szurkolóknak, akik már alig várják, hogy a csapatban láthassanak?

Csak szeretnék köszönetet mondani, hogy ennél a lenyűgöző klubnál ennyire kedvesen üdvözöltek, alig várom, hogy találkozzunk és elkezdődjön az itteni karrierem. Szerintem megtiszteltetés ezt a klubot képviselni és már nem győzöm kivárni, hogy kapcsolatba léphessek a szurkolókkal. Minden egyes mérkőzésen láttam, hogy mennyire támogatják a csapatukat. Ez a klub a trófeák begyűjtéséről ismert, én pedig szeretnék ennek részese lenni, és elhódítani az első kupámat. Tudom, hogy milyen hatalmas méretű szurkolói bázisa van a klubnak, amely jóban-rosszban kiáll a csapat mellett. Mindent meg fogok tenni ezért a klubért és a fantasztikus szurkolóiért. Alig várom már, hogy elkezdődjön a közös munka.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!