Befejeződött az U23-as edzői struktúra átalakítása

Befejeződtek az átalakítási folyamatok a 2019/20-as szezont megelőzően a Manchester United U23-as csapatának edzői stábjánál.


A klub örömmel jelentheti be Neil Wood kinevezését az U23-as csapat vezetőedzőjének; segédje pedig Quinton Fortune lesz. Az átalakítás értelmében a klub akadémiájának vezetője, Nicky Butt a korábbiaknál jobban be lesz vonva a csapat összesített programjába.

 

Neil, a Manchester United korábbi akadémistája, 2014-ben tért vissza a klubhoz edzőként azt követően, hogy játékosként több alsóbb osztályú klubnál megfordult. A  Vörös Ördögöknél edzőként az U16-os, U18-as és U23-as korosztály mellett is dolgozott.

 

Quinton játékosként 126 alkalommal szerepelt a manchesteriek felnőtt csapatában, a 2002/03-as szezonban pedig bajnoki címet ünnepelhetett Nicky Buttal karöltve. Nemrég szerezte meg UEFA A-linceszét.

 

Neil Wood és Nicky Butt

 

"Az akadémiánál teljes mértékben arra koncentrálunk, hogy jól képzett játékosokat biztosítsunk a felnőtt csapat számára és hiszünk benne, hogy ez az új struktúra tökéletes lehetőséget biztosít majd a céljaink eléréséhez" - kezdte Nicky Butt.

 

"Neil, Quinton és én hosszú időre visszanyúló kapcsolattal rendelkezünk a Manchester Uniteddel és igyekszünk a szerepkörünkhöz kapcsolódóan a megfelelő tudást és tapasztalatot átadni a fiatal játékosoknak. Nagyon izgalmas időszakot élünk az Akadémián, ugyanis Ole Gunnar Solskjaer a felnőtt csapat menedzsere, aki mélyen hisz a saját nevelésű tehetségekben. Nagy büszkeségre adott számunkra okot, hogy az előző szezonban három, az akadémián végzett játékos is bemutatkozhatott a felnőttek között. Csapatként azon leszünk, hogy erre a sikerre építsünk a jövőben."

 

Neil Wood:

"Nagy megtiszteltetésnek érzem az U23-as csapat élére való kinevezésemet, az elmúlt szezonok során rengeteget tanultam ezzel a korosztállyal kapcsolatban. Ez a klub hatalmas részét teszi ki az életemnek mióta 1999-ben játékosként csatlakoztam az akadémiájához és örömömre szolgál, hogy a kapcsolatunk folytatódhat ebben a szerepben."

 

"Az akadémiának fantasztikus eredményei vannak abban a tekintetben, hogy mennyi játékra kész játékost tudtunk biztosítani a Manchester United számára, az pedig hihetetlenül izgalmas, hogy ebben a szerepben lehetőségem nyílik ezt a tradíciót folytatni."

 

Quinton Fortune

 

Quinton Fortune:

"Örömömre szolgál, hogy ebben az új szerepkörben visszatérhettem a klubhoz. Egykori játékosként pontosan tudom, hogy mit jelent, és mi kell ahhoz, hogy a Manchester Unitedben játszhasson valaki. Minden tapasztalatomat igyekszem majd átadni a fiatalabb játékosoknak, hogy számukra megfelelő fejlődési utat biztosíthassunk."

 

"Nagyszerű kapcsolatot ápolok Oleval, akivel a Cardiffnál szintén együtt dolgoztam, amikor az U21-es csapatot irányítottam. Nagyon várom már, hogy újra együtt dolgozhassak Nickyvel és Neillel. Mi mindannyian együtt dolgozunk majd azért, hogy elérjük a legfőbb célunkat, azaz, hogy olyan játékosokat biztosítunk a Manchester Unitednek, akik a legmagasabb szinten is képesek teljesíteni."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!