Evra: A valódi ok, amiért elhagytam a Unitedet

A francia játékos a Sky Sportsnak elárulta, hogy miért is távozott 2014-ben az Old Traffordról.


Patrice Evra 2014-ben csupán két hónappal azután távozott a Juventushoz, hogy egy évvel meghosszabbította a szerződését a Manchester Unitednél. A Soccer AM-nek viszont kitálalt a 38 éves játékos, hogy öt évvel ezelőtt miért is távozott a Unitedtől.

 

Evra Sir Alex Ferguson távozása után is állandó kezdő volt, ráadásul a francia válogatottban is kirobbanthatatlan, annak ellenére, hogy a harmincat is átlépte már. Nem sokkal a távozása előtt a Vörös Ördögök megszerezték Luka Shaw-t a védelem bal szélére, és ekkor tudatosult a franciában, hogy hamarosan távoznia kell.

 

Ekkoriban azt híresztelte, hogy "új kihívások" elé nézne, majd a Juventushoz igazolt. A Sky Sportsnak viszont elárulta, hogy azóta is úgy érzi, hogy Ed Woodwarddal történt megegyezése során "elárulták" őt.

 

A néhány napja visszavonult játékos a következőket mondta: "A szezon vége előtt Ed azt mondta nekem: 'Patrice, maradni fogsz még egy évig, ugyanis van egy egy éves opciós jog a szerződésedben', viszont elmondtam neki, hogy családi okok miatt távoznom kell. Megrázta a kezemet, és azt mondta, hogy megérti."

 

"Ezt követően májusban Dubaiban ebédeltünk a családommal a születésnapomon, és az ügynököm egy üzenetet küldött. Arra kért, hogy vonuljak el, majd közölte velem, hogy a United nagyon szeretné meghosszabbítani a szerződésemet egy évvel. Nagyon mérges és csalódott voltam."

 

 

"Felhívtam Edet és káromkodtam vele a telefonban, még meg is fenyegettem. Azt mondta, hogy nem beszélhetek ilyen hangnemben egy ügyvezető igazgatóval, ezért meg fog büntetni. Ezt követően Ryan Giggs felhívott és azt mondta, hogy egy ember miatt nem távozhatok a csapattól. De pont ez adott okot arra, hogy távozzak. Már korábban elmondtam a feleségemnek, hogy költözni fogunk, de legbelül mindig azt éreztem, hogy nem fog menni. Viszont ez az egész eset adott számomra egy lökést a döntésemhez."

 

"Néhány ember nem fogja megérteni, hogy Ed miért tette ezt, viszont én tudom. Az első csapatból csakis engem akart megtartani - még David Moyes is mondta nekem, mielőtt menesztették. Annyit mondott Ferdinandnak és Vidicsnek, hogy nincs szüksége rájuk, de az öltözőben mégis kell lenniük egyéniségeknek. Megértem Edet, csak azt nem, hogy miért árult el. Felhívhatott volna, hogy elmagyarázza a dolgot."

 

"Viszont enélkül az egész nélkül nehéz megmondani, hogy mi történt volna. Meg tudtam volna győzni a feleségemet a maradásról - ráadásul Roy Keane-nek hívom, amikor dühbe gurul. Nem tudom. Még Bajnokok Ligája döntőt is játszottam a Juventusszal, viszont, ha három Bajnokok Ligáját is nyertem volna velük, akkor se lettem volna olyan elégedett, mint a Unitednél."

 

Most, hogy Evra játékoskarrierje hivatalosan is véget ért, a jövőben szívesen visszatérne a Unitedhez edzőként. De a francia úgy érzi, még nem áll készen arra, hogy visszatérjen Manchesterbe - mivel szerinte ezzel lerombolná mindazt, amit korábban játékosként tett a csapatért.

 

 

"Meg fogom szerezni az edzői papírjaimat is" - tette hozzá Evra. "Sir Alex Ferguson mielőtt visszavonult a következőket mondta: 'két játékosomból kiváló edző lehet', majd megemlített engem és Ryan Giggset."

 

"Ebbe viszont még nem akarok azonnal belevágni. A TV-nél szeretnék dolgozni és a saját arculatomon, amivel boldogabbá tehetem az emberek életét, és nevetést csikarhatok ki belőlük, de amikor a munkámat végzem, akkor teljesen arra összpontosítok. Talán még egy évre szükségem van, hogy élvezzem az életet."

 

"Beszéltem Eddel a sportigazgatóságról és hasonló dolgokról, de ez nem fog most megtörténni. Ha visszatérek a klubhoz, akkor újra rá szeretném áldozni az életemet, de előbb fel kell készüljek erre, és őszintének kell lennem magam felé."

 

"Visszatérésemkor azt szeretném, hogy a Manchester United játékosai a klub címeréért és történelméért küzdjenek, mint a Busby Bébik. Ez vagyok én, lehet, hogy őrültség és túl komolyan veszem, mivel ez csak foci - de ez az én hozzáállásom."

 

"A szurkolók korábban egy olyan zászlót készítettek, amelyen a következő állt: 'United, Gyerekek, Feleség' - viszont ezt nem tartottam viccesnek, mivel ez az én életem volt! Még akkor is, mikor otthon voltam, azon gondolkoztam, hogy hogyan tudnánk megnyerni a következő mérkőzésünket. Az a zászló rám nézve teljes egészében igaz volt."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!