Miként lett Vörös Ördög Chong és Aaron?

A Manchester United fiataljai, Tahith Chong és Aaron Wan-Bissaka elárulta, miként került az Old Traffordra.


A páros az új szezonra készül, mely a hétvégén rajtol, ám találtak egy kis időt arra, hogy elmeséljék különös és nagyon különböző útjukat az Old Traffordig.

 

"Ez egy hosszú történet" - mondta Chong, akinek útja 8 évesen kezdődött.

 

"Curacaoról Hollandiába kerültem nyolc évesen. A Feyenoordnál játszottam és amikor 16 lettem, Manchesterbe kerültem, hogy a Unitednél folytassam pályafutásomat."

 

"A családommal, anyuval és apuval megvitattuk ezt a lépést és azt gondolom, büszkék voltak rám. Természetesen Manchesterbe kellett költöznöm és ők is velem jöttek, ami megkönnyítette a dolgot."

 

Wan-Bissaka esete teljesen más, miként a Crystal Palace akadémiáján nevelkedve lépett egyre feljebb.

 

A védő 2018 februárjában mutatkozott be a Premier League-ben, az azóta eltelt 18 hónap orkánként söpört végig mindenen, mely idő alatt a bajnokság egyik legmegbízhatóbb bekkjévé vált.

 

Ennek eredményeként a Vörös Ördögök felhívták őt a nyáron és - Aaron elismerte - olyan ajánlatot tettek, amit nem lehetett visszautasítani.

 

 

"Izgatott voltam" - nyilatkozta az Inside Unitednek. "Egy olyan klub érdeklődik irántam, mint a United: ez jelent valamit. Azt jelenti, hogy a kemény munkám nem maradt észrevétlenül."

 

"Az átigazolás a nyári U21-es EB után jött össze és csak akkor fogtam fel, amikor gyakorlatilag már megtörtént."

 

"Nem tudtam, hogy ez az egész ilyen nagyszerű és hatalmas. A stáb is nagyon rendes volt velem."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instragramon, Twitteren és YouTube-on is!Hozzászólások