Solskjaer biztos De Gea hosszabbításában

Ole Gunnar Solskjaer továbbra is magabiztos azt illetően, hogy a Manchester United rá tudja bírni David de Geat a szerződése meghosszabbítására, annak ellenére, hogy a tárgyalások már régóta folynak és még mindig nem sikerült áttörést elérniük az ügyben.


Bejárták a médiát az előző szezon végén azok az értesülések, miszerint a spanyol játékos közel áll egy hat éves szerződés megkötéséhez, de Solskjaer elárulta, a sötétben tapogatózik azt illetően, hogy azóta miként alakultak az egyeztetések.

 

De Gea jelenleg érvényes szerződése a szezon végén lejár, Solskjaer azonban hiszi, hogy a 28 éves kapuvédő, akit "posztján a világ legjobbjának" tart, az Old Traffordon akar maradni, annak ellenére, hogy négy hónap múlva már szabadon tárgyalhatna Anglián kívüli klubokkal.

 

"Nagyon - és igazán - magabiztos vagyok azt illetően, hogy ez hamarosan rendezésre kerül. Nem mondott nekem mást eddig, mint hogy imádja a klubot, maradni akar és hogy fantasztikus időszakot töltött már eddig is itt" - mondta Solskjaer még pénteki sajtótájékoztatóján.

 

"Davidot és a klubot kell megkérdezni [a tárgyalások alakulásáról]. A legjobb játékosokat akarjuk a csapatunkban tudni, akiket pedig maradásra akarunk bírni, azok - többsége - maradnak is. Nem sok olyan példa akad, amikor valakit meg akarunk tartani és arra nem vagyunk képesek."

 

"Magabiztos vagyok, hogy sikerül meggyőznünk Davidot arról, hogy van itt jövője - és az sikeres is."

 

Solskjaer elárulta, a United más kapusokat is megfigyel De Gea bizonytalan jövőjére való tekintettel - azonban a norvég menedzser kijelentette, elégedett és boldog a rendelkezésére álló kapusokkal.

 

 

"Mi mindig tisztában vagyunk azzal, hogy mi történik a kapusokkal a világban - de az én és a klub fókusza az, hogy meggyőzzük őt [De Gea] a maradásról" - tette hozzá.

 

"Két nagyon jó cserekapusom van Lee (Grant) és Sergio (Romero) személyében, Dean (Henderson) pedig kölcsönben szerepel [a Sheffield Unitedben]. A kapusszekciónk jó állapotban van."

 

"Ha David bármikor gólt kap, abból címlap kerekedik, mert mindenki szerint ki kellett volna védenie. Bármikor veszítünk mérkőzést - július 1 óta ez pedig csak egyszer fordult elő - mi már szenvedünk. Itt ezzel kell együtt élni és kezelni kell. Megtörhetetlennek és önbizalommal telve kell lennünk."

 

"David rendben van. Egyáltalán nem aggódom miatta."


SkySports.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!