Mata blogja: Sok mérkőzés előtt, de optimistán

Új időpontban, szerdánként közzétett blogbejegyzésében Juan Mata többek között az előttük álló sűrű időszakról és az Európa-liga nyitányról írt.


Üdv mindenkinek,

 

Csütörtökön első hétközi mérkőzésünket játsszuk a szezonban. Egy sűrű, meccsekkel teli időszak előtt állunk, amelyben nem lesz hiány az idegenbeli szereplésekből és a repülőutakból ... erről fog szólni a következő három hét. Éppen ezért mentálisan és fizikálisan is fel kell készülnünk.

 

Szerencsére egy kemény küzdelemben kiharcolt Leicester City elleni győzelemmel fordulhatunk rá erre a periódusra, amely optimizmussal és önbizalommal töltött el bennünket az Európa-liga szezon megkezdésére. A klubnál mindenki hiszi, hogy a Manchester Unitednek a Bajnokok Ligájában kellene szerepelnie, de elfogadjuk azt ahol vagyunk, tiszteljük a kupasorozatot illetve az ellenfeleinket és a lehető legtöbbet akarjuk kihozni magunkból. Elég szerencsésnek mondhatom magamat, hogy csapattársaimmal karöltve már volt szerencsém magasba emelni a végső győztesnek járó trófeát Stockholmban és emlékszem, hogy mennyire édes volt a siker íze egy ilyen cím megnyerése után.

 

Szóval bele kell vágnunk. Ambíciókkal telve várjuk az Astana elleni összecsapást. A kazah bajnokcsapat a Bajnokok Ligája selejtezőkből érkezett és három körön is keresztül kellett menniük ahhoz, hogy bekerülhessenek az Európa-liga csoportkörébe. Egy olyan ellenfélre számítunk, amely szeretne történelmet írni az Old Traffordon, de nekünk nagyon fontos, hogy győzelemmel kezdjük meg a kupaidényt. Ráadásul három nappal később a West Ham United vendégei leszünk, akik négy meccs óta veretlenek, mi pedig szeretnénk, ha három mérkőzésesre tudnánk nyújtani ellenük a győzelmi sorozatunkat.

 

 

A hétfő egy érzelmekkel teli nap volt. Először is jött a fantasztikus hír, hogy David meghosszabbította szerződését a klubbal és maradni akar, hogy visszajuttassa a Manchester Unitedet és a szurkolókat is oda, ahova valók. További évekig kell majd még visszatartanom ;)

 

Délután pedig megnéztem a spanyol kosárlabda válogatott madridi ünneplését és nagyon nosztalgikus hangulatba kerültem. Kilenc évvel ezelőtt ugyanezt az érzés tapasztalhattam meg a csapattársaimmal világbajnokként és biztosíthatlak benneteket, hogy az volt életem egyik legkülönlegesebb pillanata. Csak akkor döbben rá az ember, hogy milyen hatással vannak az életre és az emberek érzéseire a sportban elért sikerek, ha hazaér és találkozik velük. Hiszek benne, hogy a világbajnoki címünk örökre megváltoztatta a spanyol futball távlatait. Bár a kosár válogatottunk révén már hozzászokhattunk a címek megnyeréséhez, mindannyian tudjuk, hogy milyen nehéz erre a szintre eljutni és azt fenntartani. Ők egy CSAPAT, csupa nagybetűvel, nem egyéniségek külön és szerintem ez nagy siker. Gratulálok.

 

Mára ennyi lenne. Mint mindig, köszönöm az összes hozzászólásotokat, mindig elolvasom őket.

 

Ölelés,

 

Juan

 

UI: Az elmúlt napokban több beszámolót is láttam hazámból. A heves esőzések és áradások rengeteg embert és az ingatlanjaikat sodorta bajba a dél-keleti félszigeten. A legjobbakat kívánom az érintetteknek.


JuanMata8.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!