Solskjaer a műfű miatt aggódik

Ole Gunnar Solskjaer elégedetlenségének adott hangot azt illetően, hogy ma este milyen talajú pályán kell pályára lépnie a Manchester Unitednek az Európa-liga csoportkörében az AZ Alkmaar vendégeként.


Az AZ saját stadionját egy vihar megtépázta, így mérkőzéseiket a hágai, műfüves talajú Cars Jeans Stadiumban kell játszaniuk, amely az ADO csapatának otthona. Solskjaer elárulta, meglepőnek találta, hogy egy első osztályú holland klub ilyen pályával rendelkezik, tekintve hogy Hollandiában az időjárás megfelelő arra, hogy természetes füves pályákon játszanak, ellentétben a hűvösebb klímájú európai országokkal.

 

"Természetesen hazámban, Norvégiában hozzászoktam a műfüvön való játékhoz, de ezt a mostanit nem tartom a legoptimálisabb körülménynek" - mondta Ole Gunnar Solskjaer mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján.

 

"Ez az egyik legrosszabb állapotú pálya, amit láttam az elmúlt időben. Biztonságos, de nem a legújabb konstrukció."

 

Amikor ennek kifejtésére kérték, így folytatta:

"A fű csak rá van terítve a talajra, és többé-kevésbé hiányos is. Nem hiszem, hogy gyakran feltekerték a műfű szőnyeget - amennyiben műfüves pályád van, úgy ezt gyakran meg kell tenned, mert csak akkor fognak egyenesen állni a szálak és maradnak rugalmasak. Úgy tűnik, hogy ezt nagyon sokat használták."

 

"Olyan, amilyen. Mindkét csapatnak ugyanolyan körülményei lesznek. Más stílusú futballt kell játszanod műfüvön. Tapasztalataim alapján kevesebb becsúszás van, Norvégiában például ezért nincsenek annyira jól szerelő játékosok mostanság. Fejben lazább tudsz lenni, mert a passzok így is meg fognak találni, gyakorlatilag lehetetlen pontatlan passzt adni."

 

"Én vagyok az egyik első olyan generáció tagja, aki műfüvön játsszva nőtt fel - otthon hozzászoktam. A térdeim miatt azonban nem igazán élveztem műfüvön játszani. De a fiúk rendben lesznek."

 

 

Bár a játékra való alkalmasságát tekintve vannak kétségei, Ole azzal nem értene egyet, hogy tiltsák be a műfüves talajú pályákat az európai futballban.

 

"Ezt nem lehet megtenni, mert nem tudod arra kényszeríteni a norvég csapatokat, hogy természetes füvön játszanak, szóval ez lehetetlen. De ha én működtetnék klubot itt [Hollandiában], akkor biztosan nem lenne műfüves pályája a csapatomnak úgy, hogy lehetne normális talajú is."

 

"Meglepő számomra, hogy ilyen klimatikus viszonyok mellett műfüvet használnak. Ha az Északi-sarkon, vagy Norvégiában élsz, ahol márciusban, vagy november-decemberben többé-kevésbé képtelenség lenne természetes füvön játszani, akkor rendben van. De itt ez meglepett."

 

A United története első idegenbeli európai kupamérkőzését az előző Bajnokok Ligája szezonban játszotta műfüvön, amikor a svájci Young Boyst győzték le 3-0-ra a svájci Bernben. Az akkori gólszerzők közül azonban sem Paul Pogba (2), sem Anthony Martial nem állhat rendelkezésre az AZ ellen sérülés miatt.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!