Csapathírek az Alkmaar meccs előtt

A Manchester United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer magyarázattal szolgált az AZ Alkmaar elleni Európa-liga csoportmérkőzésre nevezett utazó keretének összeállítására.


A Vörös Ördögök 21 fős játékoskerettel keltek útra Hollandiába, ahol majd az ADO Den Haag által tulajdonolt Cars Jeans Stadiumban lesz jelenésük, így az utazók közé került Tahith Chong hazájába látogathat, míg James Garner újra bekerült a felnőttek közé azt követően, hogy mindketten részesei voltak az U21-esek keddi, Lincoln City elleni 1-0-s Leasing.com Trophy győzelmének.

 

Angel Gomes és Diogo Dalot szintén a keret tagja lehet azután, hogy az elmúlt hetek sérüléseiből sikerült felépülniük.

 

Paul Pogba bokaproblémája miatt nem bevethető, és hiányozni fog a csapatból Aaron Wan-Bissaka, Luke Shaw, Ashley Young, Phil Jones és Eric Bailly is. Bár Anthony Martialra sem számíthat menedzsere, ettől függetlenül számos tapasztalt játékos áll rendelkezésére.

 

Bár hivatalos sajtótájékoztatója keretében újságírók arról kérdezték, hogy vajon számíthat-e a hétvégi Newcastle elleni bajnokin Luke Shaw vagy Anthony Martial játékára, Ole Gunnar Solskjaer inkább csak a közvetlenül előttük álló feladatra koncentrál.

 

"Anthony már egy ideje nincs bevethető állapotban és nem hiszem, hogy sikerülne neki visszatérnie" - kezdte.

 

"Luke már edz, nem tudom megmondani, hogy ott lesz-e velünk Newcastle-ben. Majd a csütörtöki meccs után többet beszélhetünk erről, de most csak arra koncentrálunk, hogy olyan eredményt érjünk el itt, amilyenre szükségünk van."

 

 

Pogba hiánya elkerülhetetlenül az egyik legfontosabb témát szolgáltatta a hivatalos sajtóeseményen, ugyanis ezáltal megkérdőjeleződött az is, hogy a válogatott szünet előtti utolsó, Szarkák elleni bajnokin számításba vehető lesz-e.

 

"Egy tervezett, specialistával történt egyeztetés után úgy döntöttünk, hogy további kezelésekre és pihenésre lesz szüksége a bokája rendbehozatalához" - tette hozzá.

 

"És valószínűleg amúgy sem kockáztattam volna meg a játékát műfüvön, még akkor se, ha játékra alkalmas állapotban lett volna. De most egy kis pihenésre lesz szüksége."

 

Ole elég erősen érzékeltette, hogy a sajtótájékoztatón mellette ülő Juan Mata ott lehet majd a kezdőcsapatban, hogy segítse fiatalabb társai játékát.

 

"Nagyon fontos számunkra, hogy megfelelő eredményt tudjunk elérni ezen a mérkőzésen."

 

"Egy vagy két fiatal játékos újabb lehetőséget fog kapni a bizonyításra. Ők mindannyian nagy részét képezik a hosszútávú jövőnknek, az ilyen mérkőzések pedig esélyt nyújtanak számukra ahhoz, hogy ezt bizonyítsák is."

 

"Vegyíteni fogjuk a tapasztalatot a fiatalos lendülettel."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!