Ole: Már nem a '90-es években vagyunk

Ole Gunnar Solskjaer szerint a Manchester Unitednél már "más éra van" és elfogadja, hogy addig, míg egy trófeákért harcoló csapatot tud építeni, sok "hullámhegy és hullámvölgy" fog bekövetkezni a klubnál.


Azt követően, hogy Sir Alex Ferguson irányításával soha nem végeztek a Premier League 3. helyénél rosszabb pozícióban, visszavonulása óta csak egyetlen szezonban tudtak ennél jobb helyen végezni a Vörös Ördögök - amikor a 2017/18-as idényben másodikak lettek.

 

A United az elmúlt 30 év legrosszabb szezonrajtját produkálta eddig és bár Ole Gunnar Solskjaer magabiztos azt illetően, hogy csapata a maga javára fordítja ezt a helyzetet, elfogadja, hogy az évek múlásával már veszítettek félelmetességi faktorukból.

 

"Már nem a '90-es években vagyunk, szóval már más éra van, más játékoskeretből építkezünk. Tudjuk, hogy lesznek hullámhegyek és hullámvölgyek egyaránt" - kezdte.

 

"Nem tudom mit gondolnak rólunk az ellenfeleink. Csak azt tudom, hogy néha, amikor lesétálunk a pályáról a mérkőzések után, akkor nem kell azt gondolnunk, hogy rosszak vagyunk."

 

"Néha van különbség. Néhányszor éreztem ezt, de nem túl gyakran. Nem tudom kitalálni azt, hogy mit gondolnak rólunk mások. Azon dolgozunk, hogy fejlődjünk és pontosan ezt is kell tennünk."

 

A csütörtöki, AZ Alkmaar elleni gól nélküli döntetlen az Európa-ligában immáron sorozatban a tizedik nyeretlen mérkőzése volt a csapatnak idegenben március óta.

 

Ennek ellenére Solskjaerról elismerően beszélnek amiatt, hogy számos játékost kezdett el beépíteni a felnőttek közé a klub akadémiájáról, ő pedig magabiztos azt illetően, hogy ezekre a fiatalokra kulcsszerep hárul majd ahhoz, hogy visszahozzanak egy újabb sikeres időszakot az Old Traffordra.

 

 

"Én készen állok arra, hogy lássam ezeket a fiúkat kivirágozni" - tette hozzá.

 

"Nem sok olyan hozzánk hasonló méretű klub van, ahol annyi fiatal játszik, mint nálunk."

 

"Nekik lehetőségük lesz végigjárni a ranglétrát és biztosak vagyunk abban, hogy közülük többen egy sikeres csapat részei lesznek."

 

A United legutóbbi 9 mérkőzésén csak 7 alkalommal tudott eredményes lenni, vasárnap pedig a Newcastle Unitedhez látogatnak. A hazaiak menedzserére, Steve Bruce-ra nagy nyomás nehezedik, hiszen múlt héten súlyos, 5-0-s vereségbe szaladtak bele a Leicester City ellen, Solskjaer pedig kemény küzdelemre számít az egykori United védő együttese ellen.

 

"Menedzserként soha senkinek nem akarunk szívességet tenni, amikor egymás ellen lépnek pályára a csapataink."

 

"Brucey is a győzelem megszerzésére fogja felkészíteni a csapatát, ahogyan én is."

 

"Egy nagyszerű stadionban lesz majd jelenésünk, ahol nagyon várjuk már, hogy pályára léphessünk."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Newcastle - Manchester United

Premier League 8. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!