Maradhat a három védő

Ole Gunnar Solskjaer azt állította, hogy a Manchester United játszhat a három védős rendszerben a későbbiekben is azután, hogy a Liverpool elleni formációváltás sikeres volt.


A menedzser nagy meglepetést váltott ki azzal, hogy három belső védőt nevezett a Pool elleni rangadóra Victor Lindelöf, Harry Maguire és Axel Tuanzebe személyében. Sajnos utóbbi a bemelegítésen megsérült, helyét Marcos Rojo vette át a védelem tengelyében, míg a padra Phil Jones ült le az argentin helyett.

 

A széleken Aaron Wan-Bissaka és Ashley Young szerepeltek és a három középső védő nagyon jól teljesített a veszélyes Liverpool ellen, Solskjaer pedig elégedett volt a felállás hatékonyságával.

 

Amikor a találkozót követő sajtótájékoztatón megkérdezték tőle, hogy ezt a formációt erre a meccsre találta-e ki, vagy a szurkolók más összecsapásokon is láthatnak három belső védőt, a menedzser úgy felelt, mely arra utalt, hogy akár maradhat is ez a rendszer.

 

"Ez fejlődhet valamivé, hiszen megvannak a játékosaink ahhoz, hogy három védővel szerepeljünk" - nyilatkozta Ole. "Sokkal szélesebben tudunk így játszani, mint korábban."

 

"Persze, van benne rizikó, amikor három védővel játszol a liverpooli támadóhármassal szemben, ami igen nagyszerű trió. De kockázatot kell vállalnunk. Megtettük, hogy helyzeteket alakítsunk ki. Úgy vélem, a gól tökéletes példája annak, hogyan akartuk a meccset zárni."

 

 

Ebben a formációban a United kifejezetten élénknek tűnt a kontrák esetében és rendszeresen felhasználta Daniel James gyorsaságát, Marcus Rashford üresbe mozgását. A két fiatal ragyogó kombinatív játéka hozta meg a vezető gólt a 36. percben.

 

Ole elégedett volt a játék közvetlen jellegével és szeretné, ha a játékosok több rizikót vállalnának elöl. "Sokkal jobbak vagyunk, ha gyorsan támadunk, nem pedig tologatjuk a labdát."

 

"Előre játszani a labdát - ennek nem kell ellentámadásnak lennie. A meccs előtt arról beszéltem, vállaljanak több kockázatot, legyenek bátrak. Nem számít, ha fent elveszted a labdát, mert vissza tudod szerezni!"

 

"A Bajnokok Ligája döntőjében a Liverpool 40 másodperc után büntetőhöz jutott egy kezezés miatt. Az egész arról szól, hogy a megfelelő típusú focit kell játszani és a közvetlen játék segített nekünk."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!