Solskjaer reakciója a Partizan legyőzésére

A Manchester United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer úgy érzi, elkezdtek összeállni a dolgok csapatánál a Partizan 3-0-s legyőzésével.


Mosoly az arcokon

"Azt gondolom, hogy az első óra jól sikerült. Helyzeteket alakítottunk ki, mosoly volt látható a játékosok, a szurkolók és az edzők arcán és még több gólt is szerezhettünk volna. De minden nem sikerülhet. Én egyértelműen több gólt szerettem volna. Mint mindig! Tegnap a sajtótájékoztatón is elmondtam és szerintem néha úgy tekint vissza az ember az ilyen meccsekre, hogy összejöhetett volna a mesterhármas, vagy a több gól, de így is sikerült 3-0-s győzelmet aratnunk, ezzel pedig elégedettek vagyunk."

 

Mindhárom támadó feliratkozott a gólszerzők közé

"Igen, és az volt az oka, hogy együtt küldtük őket a pályára, hogy tudtuk, ők veszélyes trió, a mögöttük játszók pedig képesek lesznek helyzetbe hozni őket. Gratulálok Masonnak [Greenwood] a nagyon nyugodt befejezéséhez. Higgadt volt és megvárta míg eldől a kapus. A második gólunk Anthony [Martial] révén valószínűleg az este legnagyobb cselsorozata után jött létre. Aztán pedig nagyszerű volt látni Marcus [Rashford] befejezését ballal. Elég gyakran került ahhoz hasonló pozíciókba a mérkőzésen. A védőknek nem lehet jó érzés látni, amikor oldalról a bal lábára jön egy labda. Számunkra viszont igen, ilyen esetben jobbra tud húzni majd ballal befejezni."

 

Rashford jó formában

"Többször is nagyszerű helyzetbe hozta magát. Remek elfutásai voltak. Kapott néhány nagyszerű passzt is, amelyek után a befejezés se maradt el. A kapus [Vladimir Stojkovic] bemutatott néhány védést vele szemben, néha pedig nem tudta eltalálni a kaput. De szerintem a gólja rengeteg önbizalmat fog számára adni."

 

 

Biztató jelek

"Ez egyértelműen egy kis mintaként szolgált arra, hogy miként szeretnénk játszani. De természetesen az ellenfél az, aki megengedi azt, hogy ily módon játssz. Nem akarok tiszteletlen lenni a Partizannal, de rengeteg helyet hagytak nekünk. Természetesen az első gólunk után jöttek előre, de számomra elégedettségre adott okot, hogy mi sem álltunk le és ugyanúgy mentünk mi is előre, mert szükségünk volt a második és a harmadik gólra is. Túlzottan sokszor fordult elő, hogy 1-0-s eredmény után nem tudtuk megszerezni a második gólunkat. De ezek a fiúk tanulnak, a ma este pedig rengeteg referenciapontot fog biztosítani számukra azt illetően, hogyan játszanak, és hogyan játszunk olyankor, amikor jól megy a játék, még úgy is, ha az ellenfél nem ugyanolyan, mint a Premier League-ben. Jól láthattuk az alapelveink megvalósulását."

 

Továbbjutás a legjobb 32 közé

"Ez fantasztikus. Rengeteg elégedettségre okot adó dolgot láthattunk - játéklehetőséget kaptak a fiatalok és nem kaptunk gólt. Úgy tűnik, hogy az AZ Alkmaar elleni idegenbeli meccs nagyon fontosnak bizonyult. Ők egy jó csapat. Sokáig fognak jutni ebben a sorozatban, úgyhogy az utolsó csoportmérkőzés ellenük nagyon keménynek ígérkezik. Nehéz lesz a december és januárban is rengeteg meccsünk lesz. Remélhetőleg sikerül továbbjutnunk az FA-kupában és a Ligakupában is. Az, hogy az utolsó két csoportmérkőzésen több lehetőséget adhatunk majd más játékosoknak is és néhányan így pihenhetnek majd, nagyon fontos."

 

Következik az Astana

"Tovább akartunk jutni, amilyen gyorsan csak lehet, a Kazahsztánba vezető hosszú út pedig nem az, amelyen az ember arra akar gondolni, hogy 'eredményt kell elérni'. Talán lehetőségünk lesz néhány játékosunkat pihentetni azon az úton, hogy készen álljanak az utána jövő nehéz hetünkre. Egy héten belül megmérkőzünk majd az Aston Villaval, a Tottenhammel és a Manchester City-vel, ezek az összecsapások pedig nagyon fontosak."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!