Hivatalos: Grant visszavonul

A Manchester Unitednél mindenki a legjobbakat kívánja a jövőre nézve Lee Grant számára, aki bejelentette, hogy visszavonul a profi futballtól.


A 39 éves játékos 2018-ban csatlakozott a Vörös Ördögökhöz, miután korábban a Derby County-ban, a Burnley-ben, az Oldham Athleticben, a Sheffield Wednesday-ben és a Stoke City-ben is játszott, így pályafutása során több, mint 500 mérkőzésen lépett pályára.

 

Az Old Traffordon eltöltött ideje alatt Grant kétszer szerepelt a Unitedben tétmeccsen, debütálása pont egykori munkaadója, a Kosok ellen történt a 2018/19-es szezonban, a Ligakupa harmadik fordulójában az Old Traffordon.

 

A következő idényben a klub minden idők legidősebb európai debütánsa lett 36 évesen és 305 naposan, amikor a kezdőbe nevezték az Astana elleni Európa-liga találkozón.

 

Az elmúlt 4 szezonban tapasztalt és nagyra becsült tagja volt az öltözőnek, ám Lee most úgy döntött, hogy leteszi a kesztyűt és új fejezetet nyit karrierjében, ami a korábban megfogalmazott tervei szerint az edzősködés.

 

"511 mérkőzést követően úgy döntöttem, hogy itt az ideje, hogy karrierem új szakaszába lépjek.Rengeteg szórakoztató pillanatot, különös kihívást éltem meg és hálás vagyok mindegyikért."

 

 

"Volt idő, amikor azt hittem elérhetetlen lesz számomra gyermekkori álmom megvalósítása, hogy a Manchester Unitedben játszhassak, így a mostani helyzet nagy büszkeséggel tölt el és érzelmekkel teli."

 

"Bár nem játszottam sokat az elmúlt években, minden egyes nap megtettem mindent a csapatért az edzéseken és az öltözőben. Soha nem lettem volna képes visszautasítani azt a lehetőséget, hogy a világ legnagyobb klubjához igazolhatok. Nagyon hálás vagyok a tapasztalatokért és a barátokért, akiket itt szereztem."

 

"Nagy volt a kihívás, hogy fel tudjuk állítani a megfelelő mércéket és végül sokat tanultam a társaimtól és a személyzettől is."

 

"Rendkívül szerencsés vagyok, hogy olyan csodálatos klubokban játszhattam, mint a Derby County, az Oldham, a Sheffield, a Stoke, vagy a Burnley. Most pedig a csúcson, a Manchester Unitedben zárul az egész."

 

"Hálás vagyok minden egyes klubomnak azért, amit kaptam tőlük, mert az, aki most vagyok, nekik köszönhető. Ezen nagyszerű kluboknak a szurkolóival ápolt kapcsolat mindig is a legbecsesebb emlék marad számomra."

 

"Rengeteg embertől kaptam segítséget az elmúlt 23 év során, akik különlegesek számomra. Szeretnék azonban a családomnak is hatalmas köszönetet mondani, különösen a feleségemnek, Helennek, hogy velem utaztak az országban és lehetővé tették, hogy megvalósítsam az álmomat."

 

"A futball nagyon sokat adott nekem, de a társam és a gyermekeim nélkül soha nem tudtam volna elérni azt, amit elértem."

 

"Izgatott vagyok, hogy pályafutásom következő szakaszába léphetek, várom az új utazást és a rám váró kemény munkát."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!