Grant: A Brentford lehet a következő Leeds

A Manchester United kapusa, Lee Grant hiszi, hogy a Brentford szívesen látott csapata lesz majd az angol bajnokságnak, közös felkészülési mérkőzésük alkalmával a Vörös Ördögök pedig már össze is mérhetik a tudásukat a Méhekkel szerdán este az Old Traffordon.


A londoniak ismét visszatérhetnek az élvonalba 1947 óta először, miután szemet gyönyörködtetően szerepeltek a Championshipben a legutóbbi kiírásban. 

 

A tulajdonos, Matthew Benhan forradalmasította a statisztikákon alapuló felderítési megközelítést, amely lehetővé tette a Brentford számára, hogy újra befektesse az olyan játékosok eladásából származó bevételeket, mint például Neal Maupay, Ollie Watkins és Said Benrahma és így is versenyképesek maradtak.

 

A Méhek voltak a top góllövők a két legutóbbi Championship idényükben és Grant biztos benne, hogy sok idejük lesz a felkészülésre, míg a következő hónapban el nem kezdődik a szezon.

 

"Ez egy nagyon jó klub. Olyan focicsapat, amely kihajtja magát a pályán, tiszta elképzelésekkel, amit megpróbálnak elérni" - nyilatkozta a 38 éves játékos, aki két felkészülési mérkőzésen is szerepelt a Brentford ellen régebben.

 

 

"Játszottam ellenük néhányszor karrierem során, nyilván más szinten vannak, de a dolgok mérhetetlenül sokat változtak azóta. Más stadion, magasabb szintet képviselő játékosok."

 

"Hihetetlen dolgokat vittek véghez, ahogy a csapatot menedzselték, még akkor is, amikor elveszítették a nagy nevű játékosaikat és mégis haladtak tovább. Új vezetésük van és, ahogy említettem ez egy nagyon jó klub, egy nagyon szép struktúrával, jó érzésem van a meccsel kapcsolatban, biztos vagyok benne, hogy jó hatással lesznek a bajnokságra is."

 

A közelmúltban feljutott klubok története jól alakult, az első élvonalbeli idényükben rendre kiválóan szerepeltek, legyen szó a Wolves-ról, Sheffield United-ről, vagy a Leeds United-ről, mindegyik megőrizte első osztálybeli helyét a 2018/19-es szezon óta.

 

A United régi riválisa, a Leeds is rögtön címlapokra került támadó filozófiájával az elmúlt idényben, így Grant hiszi, hogy a Brentfordnak mindene megvan, hogy megismételje Marcelo Bielsa legénységének menetelését.

 

"Egy egészen különleges csapattal, egy különleges klubbal állunk szemben" - folytatta Lee. "Kicsi klub, de mégis londoni csapat, ami vonzó is lehet egyesek számára. nagyszerű utat járt be ez a csapat. Jó a keret, az ideák, előrelátó mentalitás, az általuk használt technológia és statisztikák."

 

"Minden amit képviselnek, számomra tényleg üdítő, az egész klub, beleértve a játékosokat és a vezetést is masszívan lehorgonyoztak az élvonalban és, ha van egy olyan klub, amely nagyon egységes, szilárd és céltudatos, ahogyan azt a Leeds-nél is láthattuk, az végtelenül sokat lendíthet a játékosai teljesítményén, mert a céljaik és a jövőképük világos." 

 

 

"Biztos vagyok benne, hogy a Brentford csapata, a játékoskeret és az edzői stáb is követni fogja a Leeds United-et és nagyon erősek lesznek a következő évben."

 

A Brentford barátságos mérkőzésen mutatkozhat be a Vörös Ördögök ellen 30 ezer néző előtt, ami a legnagyobb számú közönség lesz az Old Trafford-on, mióta leállt a labdarúgás a COVID-19 pandémia miatt 2020 márciusában.

 

Remélhetőleg ez a szám növekedni fog a United következő hazai és egyben utolsó felkészülési mérkőzésén az Everton ellen augusztus 7-én, aztán pedig a Premier League rajtján. Hallani és látni újra a csapat szurkolóit, olyasmi, amit Grant már nagyon vár.

 

"Igen, hihetetlen lesz. Kicsit belekóstolhattunk az Európa-liga döntőben ebbe a régi-új érzésbe és természetesen a felkészülési mérkőzéseken is már voltak szurkolók, szóval alig várom, hogy egy telt házas Old Trafford-on szerepelhessünk."

 

"Tudom, hogy a szurkolók is már nagyon várják és a játékosok is mindennél jobban. Nagyon izgatott vagyok."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!