Ole: Nem ez a hét határozza meg a szezont

Ole Gunnar Solskjaer nem hiszi, hogy ez a hét szezont meghatározó jelentőségű lenne a Manchester United számára, még akkor se, ha a Vörös Ördögök le tudnák győzni szerdán a Tottenhamet, szombaton pedig a Manchester City-t.


A vasárnapi, csalódást keltő Aston Villa elleni 2-2-es döntetlent követően a norvég menedzser szeretné, ha négy nap alatt szerzett két győzelemmel talpra tudnának állni, emellett pedig szeretné megőrizni kiváló idei mérlegét a topcsapatok ellen is.

 

A United idén már legyőzte a jelenleg második és negyedik helyezett Leicester City-t és Chelsea-t hazai pályán a bajnokságban, emellett pedig pontokat raboltak a toronymagasan listavezető Liverpooltól is.

 

Ennek megfelelően Solskjaer hiszi, hogy több, mint képesek arra, hogy az e heti két mérkőzésükön otthon tartsák a maximálisan megszerezhető pontokat, bár azt gyorsan igyekezett kiemelni, hogy néhány nap nem határozhatja meg az egész idényüket.

 

"Négy nap, ennyi idő alatt nem történnek nagy változások" - kezdte Ole riporterek kérdésére a Tottenham elleni mérkőzést megelőző sajtótájékoztatóján.

 

"Természetesen ez a két mérkőzés [holnap a Tottenham, szombaton pedig a Manchester City ellen] nagyszerű esélyt szolgáltat nekünk arra, hogy bizonyítsunk magunknak azt illetően, hogy képesek vagyunk felvenni a versenyt a legjobb csapatokkal is. Ebben a szezonban már számos jó eredményt sikerült elérnünk nagy ellenfelekkel szemben és szerda estére is van tervünk."

 

A vasárnapi eredménnyel a manchesteriek nyolc pontos hátrányba kerültek a Bajnokok Ligája indulást érő negyedik helyezéstől, Ole pedig tudja, hogy megoldást kell találniuk az utóbbi időben elért döntetlenekre - mint a Sheffield United vagy az Aston Villa elleni - hogy azok győzelmekké váljanak.

 

"Igen, az én érzéseim szerint is túl sok a döntetlenünk és becsúszott néhány vereség is, de ezeket a döntetleneket győzelmekké kell alakítanunk, a futball pedig természetesen egy eredményalapú üzletág" - tette hozzá.

 

"Nem vagyunk boldogok, tudjuk, hogy képesek vagyunk jobban teljesíteni és keményen dolgozunk azért, hogy megfelelő eredményeket tudjunk elérni. Az itt végzett munka fókuszában mindig a fejlődés állt, de mostanság nem sikerül olyan eredményeket elérnünk, amilyeneket megérdemelnénk."

 

 

Az Old Traffordon rendezendő szerdai mérkőzés természetesen külön pikantériával rendelkezik a manchesteriek egykori menedzsere, José Mourinho ellenfélként való visszatérése miatt.

 

A portugál szakember 144 mérkőzésen ült a Vörös Ördögök kispadján, 2017-ben pedig Ligakupa és Európa-liga győzelemig vezette őket. Ebből kifolyólag Solskjaer hiszi, hogy szerdán este meleg fogadtatásban részesül majd elődje az Álmok Színházának közönségétől.

 

"A klub szurkolói emlékeznek az itt eltöltött két és fél évére. Trófeákat nyert a csapattal, úgyhogy számomra száz százalékig biztosnak tűnik, hogy a szurkolók megfelelően fogadják majd, ahogyan az itt dolgozók és a klub is."

 

Mindazonáltal azt visszautasította Ole, hogy játékosai elszántabbak lennének a győzelem megszerzésére amiatt, hogy egykori menedzserük ellen tehetik ezt meg.

 

"Nem hiszem, hogy az változtatna a motivációjukon, hogy ki az ellenfél menedzsere. Az motiválja őket, hogy jól teljesítsenek a Man Unitedben és abban a csapatban, amelynek ők is a tagjai, mert tudják, hogy minden egyes nap arról szól, hogy bizonyítsanak az edzéseken és a mérkőzéseken."

 

"Minden egyes alkalom, amikor pályára léphetsz, lehetőséget nyújt arra, hogy bizonyítsd, hosszú távon is a klub részének kell lenned, mindig is ez volt a helyzet a Man Unitednél. Ha felveszed a klub mezét, akkor nem számít ki ellen játszol, minden tőled telhetőt meg kell tenned."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Tottenham

Premier League 15. forduló, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!