McTominay: A játékosok támogatják Solskjaert

A Manchester United középpályása, Scott McTominay elárulta, imád együtt dolgozni Ole Gunnar Solskjaerrral és eltökélt, hogy segítse a menedzsert a klub előrébb jutásában.


A Vörös Ördögökre szombaton nagy mérkőzés vár a helyi rivális Manchester City ellen - amelyre viszont egy hangulatjavító Tottenham Hotspur elleni 2-1-es győztes rangadóval a hátuk mögött készülhetnek.

 

A londoniak elleni összecsapást megelőzően az újságok címlapjait a Solskjaer jövőjével kapcsolatos találgatások dominálták, akivel a kispadon a United az elmúlt 31 év legpocsékabb bajnoki rajtját produkálta.

 

"Nem szoktam túlzottan sokszor beleolvasni abba, hogy mit írnak online vagy a sajtóban és ezekhez hasonló helyeken" - kezdte McTominay a MUTV-nek.

 

"Természetesen az a mi feladatunk játékosként, hogy kimenjünk a pályára és a lehető legjobb teljesítményünket nyújtsuk érte, ez pedig remélhetőleg sikerülni is fog, mert nagyon szeretjük őt. Az egész csapat nagyon imádja."

 

"Szóval remélhetőleg el tudunk kezdeni eredményeket produkálni."

 

"Néhány elveszített pontunk nem tükrözte a teljesítményünk szintjét, szóval remélhetőleg mostantól sikerülni fog ilyen eseteket is pontokra váltanunk."

 

 

Nem fukarkodott az udvarló szavakkal Ole Gunnar Solskjaer sem, ugyanis szinte kihagyhatatlannak titulálta a skót saját nevelésű középpályást, amikor kezdőcsapatait összeállítja.

 

"Gyakorlatilag azt mondhatjuk, hogy jelen pillanatban kihagyhatatlan tagja a csapatunknak" - tette hozzá a norvég menedzser.

 

"Fel sem merült, hogy nem vetem be ezen a mérkőzésen. Szükségünk volt rá a középpályán a fizikalitása és a vezetői képességei miatt. Emellett felszabadította Fredet is, aki szintén remek, klasszis teljesítményt nyújtott. Nagyon jó párost alkotnak."

 

"Scott csak tegnap (kedd) állt edzésbe és az is csak egy könnyített gyakorlás volt számára a tartalékok között. Kemény srác, akinél nem merülhet fel, hogy azt mondja a játékra, 'köszönöm nem', ha úgy érzi rendben van. Ez az első alkalom, hogy tényleg igazán azon voltam, hogy egy játékos visszatérjen, de egyébként rendben volt az erőnléti állapota."

 

Eléggé egyértelművé vált, hogy Scott McTominay kulcsfigura Solskjaer terveiben.

 

"Többé-kevésbé az első meccstől vagy rangadótól kezdve játszott nálam a Liverpool elleni tavalyi derbit követően és azóta is klasszis produkciót nyújt" - tette hozzá.

 

"Nem is igazán lehetett nála másra számítani, mert minden egyes napon látom, hogy ez a fiú mindent jól csinál és megfelelően felkészül. Mindenki ilyen srácokat akar a csapatába."

 

"Ő igazán profi, nem csábította el a sztárság lehetősége, egyszerűen csak a lehető legjobb futballistává akar válni. Ilyen emberből akarok minél többet a klubnál tudni."

 

"Beleillett volna abba a csapatba is, amelyben még én is játszottam. Az akadémián nevelkedett, így a beilleszkedésével nem lett volna probléma. Ő közülünk való és tudja, hogy mire van szüksége a Man Unitednek."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!