Ole: Túl korai a top négyről beszélni

Ole Gunnar Solskjaer szerint még túl korai a legjobb négy közötti szezonzárásukról beszélni, annak ellenére, hogy a Manchester United lemaradása már csak öt pont a jelenleg 4. helyezett Chelsea mögött a Premier League-ben.


A Vörös Ördögök az elmúlt 31 év legpocsékabb bajnoki rajtját produkálták, de az egy hét alatt a Tottenham Hotspur és a Manchester City felett aratott győzelmeikkel az ötödik helyig kapaszkodtak a tabellán, így már elérhető közelségbe kerültek számukra a Bajnokok Ligája indulást érő helyek is.

 

Mindazonáltal Solskjaer kijelentette, hogy csapata nem szaladhat ennyire előre és kihangsúlyozta a önbizalomnövelés fontosságát.

 

"Nem gondolok erre még decemberben, egyáltalán nem" - kezdte a norvég menedzser.

 

"Túlzottan sok mérkőzés vár ránk még ehhez decemberben, januárban, februárban, márciusban és áprilisban."

 

"Továbbra is tenni kell a dolgunkat és fejleszteni ezt a csapatot, tartani magunkat ahhoz, amiben hiszünk és minden egyes nap előrébb lépni - és akkor bízom abban, hogy az eredmények is jönni fognak."

 

"A múlt hét [a Man City ellen] jól sikerült, de már a történelem része. A csapat a megfelelő irányba tart."

 

Minden sorozatot figyelembe véve sorozatban harmadik győzelmét aratta csütörtökön este a manchesteri alakulat az AZ Alkmaar ellen az Európa-ligában, ez pedig csak mindössze a harmadik alkalom, hogy Solskjaer kinevezése óta ezt el tudták érni.

 

Vasárnap újra a bajnokságban, egy Everton elleni hazai mérkőzésen lesz jelenésük, Solskjaer szerint ez pedig csapatuk számára egy nagyon fontos időszak kezdetét jelenti.

 

 

"Természetesen ez egy kulcsfontosságú periódus nekünk" - tette hozzá.

 

"Pontokat akarunk szerezni a hazai meccseinken és tudom, hogy az Everton most felszálló ágban van Big Dunc-kal (Duncan Ferguson) múlt heti érkezése óta."

 

"Láttam a Chelsea elleni meccsüket és egy olyan csapatot alkotnak, amely nagyon meg fogja nehezíteni a dolgunkat, amikor ide látogatnak. Még túlzottan le vagyunk maradva jelenleg az élbolytól, úgyhogy meg kell tartanunk a lendületünket."

 

"Tavaly nem fűződhetett túl sok kérdés az Everton győzelméhez ellenünk. Szerintem eleget beszéltünk arról, hogy mi történt azon a napon és hogy mennyire volt többé-kevésbé zűrzavar a csapatunkban, de már számtalanszor elmondtam ebben a szezonban, hogy már nem ugyanaz a társaság vagyunk többé."

 

"Ez egy másik csapat, amely készen áll a harcra és hogy jól futballozzon."

 

A vasárnapi, Everton elleni meccs sorozatban a 4000. találkozó lehet, amikor legalább egy, a Manchester United akadémiájáról kikerült játékos a meccsnapi keret tagjaként lehet ott tétmérkőzésen a Vörös Ördögök kötelékében.

 

Egy 1937 októberi, Fulhamtől a Craven Cottage-en elszenvedett vereség óta mindig volt Unitedes nevelés legalább a kispadon, a klub jelenlegi menedzsere pedig folytatni szeretné ezt a szép tradíciót.

 

"Ez olyan dolog, amelyre büszkék vagyunk és a DNS-ünk részét képezi."

 

"Ez a klub a helyi srácokra és az akadémiai képzésre épült, ezt pedig büszkén képviseljük."

 

"Az akadémiáról kikerült játékosok tudják, hogy mit jelent ez a klub és emellett nagyszerű emberek is. Jó játékosok és tudják, hogy mi kell ahhoz, hogy a Manchester United játékosai legyenek."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Everton

Premier League 17. forduló, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!