Rashfordot nem foglalkoztatják az összehasonlítások

Marcus Rashford szerint az olyan Manchester United legendákkal való összehasonlítása, mint például Cristiano Ronaldo, elkerülhetetlenek, de kijelentette, hogy ő csak és kizárólag arra koncentrál, hogy játékosként fejlődjön.


A Vörös Ördögök menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer szerint "könnyű hasonlóságot találni" Rashford és a jelenleg a Juventusban játszó Ronaldo között, mert "mindkét játékos technikája, testfelépítése, hozzáállása, képessége hasonlít".

 

A 22 éves saját nevelésű játékos ugyanakkor nem foglalkozik az összehasonlításokkal és szerinte minden, a klubnál nevelkedő támadó hasonló helyzetben találja magát.

 

"Csatárként az idekerülésem óta a múlt kiváló támadóihoz hasonlítanak és szerintem ez nem olyan dolog, amelynek túlzottan nagy figyelmet kellene szentelni" - kezdte Rashford.

 

"A lehető legjobb teljesítményedet kell nyújtanod a pályán, ezt követően pedig az emberek elvégzik az erről való beszélés feladatát."

 

"Ugyanez fog történni a következő generációval is. A fiatal játékosok ugyanúgy be fogják verekedni magukat a felnőtt csapat keretébe, a jövőben pedig majd más csatárokhoz fogják őket mindig hasonlítani."

 

"Ez egy olyan dolog, amelyet az emberek nagyon szeretnek megtenni a támadók esetében, ami szép dolog és egyértelműen bóknak vehető."

 

"Részemről tisztában vagyok azzal, hogy még mekkora utat kell bejárnom ahhoz, hogy olyan magasságokig jussak, mint akikhez hasonlítanak, szóval ez nem vonja el a figyelmemet és csak magamra koncentrálok."

 

 

Vasárnap, az Everton elleni bajnoki mérkőzésen sorozatban 4000. alkalommal történhet meg, hogy a Manchester United meccsnapi keretébe legalább egy saját nevelésű játékos bekerül.

 

Az akadémia utóbbi időszakának végzősei közül Rashford az egyik legkiemelkedőbb játékos, karöltve Jesse Lingarddal, Scott McTominay-jel és Mason Greenwooddal, és hiszi, hogy gyakorlatilag elkerülhetetlen, hogy az akadémia folytassa a jövő sztárjainak kinevelését.

 

"Az emberek úgy tartják, ha egyszer játszottál a Man Unitedben, akkor örökké vörös maradsz, ez pedig részemről igaz is" - tette hozzá.

 

"Szerintem az akadémiának hatalmas szerepe van a United történelmében. Számomra egyáltalán nem jelent újdonságot, hogy az akadémia milyen játékosokat tud kinevelni."

 

"Ott elősegítik, hogy Man United személyiséggé és játékossá avanzsálhass - de a folyamat már azelőtt megkezdődik, hogy vissza tudnál rá emlékezni."

 

Rashford 8 évesen, 2005-ben került a klub akadémiájára, azóta pedig 191 mérkőzésen viselhette a csapat vörös mezét.

 

 

A jelenlegi szezonban 16 bajnokin 10 gólt szerző angol válogatott játékos most egy kis betekintést engedett abba, hogy miként vált kulcsjátékossá gyermekkora klubjánál.

 

"Én csak egyszerűen jól éreztem magamat. Fiatalon az ember nem méri fel, hogy milyen jóvá válhat vagy milyen potenciállal rendelkezik."

 

"Itt sokkal többről szól a dolog annál, mint hogy együtt rúgjuk a bőrt néhány sráccal, akikkel együtt nőtök fel és barátokká váltok a futballon keresztül."

 

"Minden így indult, de visszatekintve az akkori edzéseken végzett gyakorlatokra, a Man United játékossá válás folyamata már akkor megkezdődött."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!