Solskjaer: Kulcsfontosságú a Ligakupa a fiataloknak

OIe Gunnar Solskjaer elismerte, izgalom lett úrrá a Manchester United fiatal és eltökélt játékoskereténél a szerda esti, Colchester United elleni Ligakupa negyeddöntőjüket megelőzően.


A Vörös Ördögök számára egyértelműen erőpróbát jelenthet a negyedosztályú ellenfél az Álmok Színházában villanyfényes körülmények között rendezett találkozón, de emellett kiváló lehetőséget is biztosíthat számukra, hogy bejussanak az elődöntőbe.

 

A két felvonásos párharcok keretében zajló legjobb négy közötti csatározásokra január elején és végén kerül majd sor, a sorozat döntőjét pedig majd március 1-én rendezik a Wembley Stadiumban.

 

Bár addig még legalább két csapatot búcsúztatniuk kell, Solskjaer felismerte a trófea nyerés fontosságát, különösen egy fiatal játékos karrierének korai szakaszában.

 

"Bármely játékos vagy csapat - és nálunk éppen egy új csapat van épülőben - profitálna abból, hogy trófeát nyer vagy eljut egy döntőbe" - kezdte Ole.

 

"Természetesen egy végső győzelem hatalmas jelentőségű. Most nagy esélyünk kínálkozik arra, hogy bejussunk az elődöntőbe, szóval számunkra ez egy nagyon fontos összecsapás lesz."

 

"Egy játékos számára rendkívüli jelentőséggel bír, ha megnyerheti az első trófeáját, nem számít, hogy milyen sorozatét. Emlékszem, amikor Patrice Evra és Nemanja Vidic első trófeájukat nyerték - szerintem egy Wigan elleni Ligakupa döntőben."

 

"Persze ha valaki megérzi a győzelem ízét, akkor utána még többet és többet akar belőle. A mostani keretünkből néhányan elmondhatják magukról, hogy nyertek már bajnokságot, de ők jelentik a kisebbséget. Úgyhogy számunkra fantasztikus lenne egy kupagyőzelem."

 

"Izgalom lett úrrá a játékosokon. A siker díja az elődöntőbe való bejutás lenne most és onnan pedig már nem lennénk messze a végső célunktól. Szóval a motiváció és a hozzáállás rendben lesz szerdán este."

 

 

A United egy Rochadale elleni tizenegyespárbajban kivívott továbbjutással kezdte a Ligakupa idei kiírását, majd a Stamford Bridge-n 2-1-re győzték le a Chelsea együttesét.

 

Solskjaer mindkét fordulóban erős összeállítású csapattal állt ki, ezzel megadva a kupasorozatnak a tiszteletet.

 

"Szerintem megmutattuk a Chelsea elleni csapatösszeállításunkkal, hogy komolyan vesszük ezt a sorozatot" - tette hozzá.

 

"Még ha nehéz időszakunk is volt a bajnokságban, akkor is fontos volt számunkra, hogy lendületbe kerüljünk és higgyünk a játékosainkban. Úgyhogy abban reménykedünk, hogy kivívhatjuk a finálét is."

 

Az ellenfél játékának feltérképezése is részét képezi Solskjaer felkészülésének, így természetesen a Colchester kielemzése se maradhatott el az Old Traffordon rendezendő összecsapást megelőzően.

 

Az essexi klub a Swindon Townt, a Crystal Palace-t, a Tottenham Hotspurt és a Crawley Town-t búcsúztatta eddig ebben a szezonban a Ligakupából, amely jól példázza, hogy mennyire veszélyes ellenfelek.

 

"Láttam a Tottenham elleni meccsüket, tegnap pedig elkezdtem megnézni a Palace elleni találkozót is."

 

"Ők nagyon jól szervezett, fegyelmezett csapat, így meg fogják nehezíteni a dolgunkat. De mi vagyunk a favoritok, így képesnek kell lennünk helyzeteket kidolgozni és kivívni a továbbjutást."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!