Ole izgatott a siker okán

Ole Gunnar Solskjaer csapata szellemi erejét dicsérte azok után, hogy hátrányból felállva, 4-1-re legyőzte a Newcastle Unitedet.


A Vörös Ördögök a találkozó korai szakaszában kerültek hátrányba Matty Longstaff találata révén, ám még a szünet előtt egy kegyetlen, három gólos választ adtak a Szarkáknak, köszönhetően Anthony Martial, Mason Greenwood és Marcus Rashford góljainak.

 

Martial még a második játékrészben is betalált, amivel végleg eldőlt a három pont sorsa, a menedzser pedig sok kedves szóval jellemezte a játékot, amikor interjút adott az MUTV-nek, az Amazon Prime-nak, valamint a találkozó utáni sajtótájékoztatón beszélt a látottakról.

 

 

NAGYSZERŰ HOZZÁÁLLÁS

 

"Úgy gondolom, ma jól tettük a dolgunkat. Persze, 1-0-s hátránynál ebben nem vagy biztos. De utána, egy vereség után nem veszíthettük el a következőt is. Úgyhogy a válaszunk igazán jó volt. A mai nap jó volt számunkra. Kényelmessé tettük a dolgot és azt hiszem, a második félidőben mindkét csapat már a két nappal későbbi találkozóra figyelt. Semmi gond nincs a srácok személyiségével, megvan bennük, amire szükség van, soha nem fogják feladni."

 

 

A NEWCASTLE HIBÁI

 

"Pozitív dolog, hogy hibára késztettük őket. A nyomás, az intenzitás, a labda nélküli játékunk miatt hibáztak. A góljaink szerzői mindannyian igazi gólvágók. Anthony nagyon örül a két góljának, Marcus pedig fantasztikus fejessel vette be a kaput Aaron remek beadását követően. Masonról pedig tudni, ha a tizenhatos körül, vagy azon belül van, kaput fog találni. Elvártam tőle, hogy már nyolc gólja legyen? Határozottan. Csepegteti a gólokat. A Watford meccset követően beteg volt, kihagyott edzéseket, de ma jól játszott, elégedettek vagyunk."

 

 

WAN-BISSAKA CSODÁLATOS GÓLPASSZA

 

"Aaronban megvan az, hogy előre menjen, az energiája, hozzáállása révén képes fel-le rohanni. Nagyon jó volt látni a Marcus-nak betekert labdáját, mert talán túl puhatolózó volt korábban. De amikor azt akartam, hogy Almiron mögé kerüljön, ő akkor Almiron mögött volt. 5-3-2-t játszottak, ezért a szélső védőinknek nagyon magasan kellett focizniuk."

 

 

A CSERÉK MAGYARÁZATA

 

"A főnök oly sokszor lecserélt engem, úgyhogy nem, nem kellett megmagyarázzam Anthony-nak, amiért lecseréltem őt, miközben mesterhármasra volt esélye. Az egész arról szól, hogy a következő meccsre is készen állj! Egészséges és egyre többet játszik. 48 óra múlva megint meccsünk van, nem kockáztathatok a támadókkal. Nincsenek túl sokan. Szóval könnyű döntés volt lehozni Anthony-t és Marcus-t, hogy a Burnley ellen készen álljanak."

 

"Marcus egy fizikai mintapéldány. Vigyáz magára és sokat dolgozik az edzőteremben. Emlékeztet egy srácra, akivel együtt játszottam. Gyakran hasonlítjuk Cristianohoz, mert ebben a korban ő is ilyen volt."

 

 

MIT TUD ADNI GREENWOOD?

 

"Mason 50-50%-ban jó mindkét lábával, talán 60-60%-ban. A védőknek nehéz a dolguk ellene. Nem sok ilyenre emlékszem, de minden egyes technikai képessége megvan. Mindkét lábbal képes lőni, egy kivételes befejező. Sokat kell még javulnia, fiatal még, tanulnia kell a játékot. De tudja, mit kell még megtanulnia. Elmondtuk neki. Emlékszem, amikor én voltam 18 éves, közel sem voltam ahhoz a szinthez, ahol most ő van. Mint ember, úgy is tanul és fejlődik. Egyre inkább érik és érik. Néhány évig még nem fogjuk látni tőle a legjobbat. Marcus most 22 éves, ő is kb. akkor került fel, mint Mason. Látjuk a játékában, hogy érettebb lett."

 

 

 

ELŐRE TERVEZNI

 

"Nos, együtt formázzuk a csapatot, megtaláljuk az identitásunkat. Ismerjük az identitásunkat, ami része annak, amit ma láttunk. Természetesen fiatal srácokról van szó, akiknek kell pár tapasztalt társ, nekünk pedig türelemre van szükségünk. Nem várhatunk a következő szezonra. Persze, a következő évre építünk, de arra is gondolnunk kell, hogy trófeákat nyerjünk idén. Van tempónk, erőnk és személyiségünk. Ezt szeretnénk visszahozni ebbe a klubba. Mindig gyors, áramló focit játszottunk, ma annak részeit láthatjuk."

 

 

KÖVETKEZIK A BURNLEY

 

"Ma nagyon jól visszavágtak. 48 órán belül más típusú meccs lesz - a Burnley idegenben - fel kell gyűrnöd az ing ujját és harcolnod kell. Pozitív dolog, hogy fiataljaid vannak, mert ők gyorsabban regenerálódnak. 30-32 évesen nehezebb ez, de ezek a srácok készen lesznek 48 óra múlva."
 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!