Ole: Nem ismétlődhet meg a tavalyi blama

Ole Gunnar Solskjaer ígéretet tett arra, hogy a Manchester United nem fogja megismételni manchesteri edzői karriere "legmélyebb pontját", amikor a Vörös Ördögök vasárnap ismételten az Everton vendégei lesznek a Goodison Parkban.


Tavaly áprilisban a United 4-0-s zakót kapott Liverpool kék felében, amelyet követően a norvég menedzser az őket idegenbe elkísérő szurkolók bocsánatát kérte. Solskjaer hiszi, hogy az a sötét nap már a múlt része és ígéri, hogy az újrafazonírozott csapata készen fog állni a Mersey-parti bevetésre.

 

A találkozó emléke még mindig keserű a korábbi kiváló csatár számára, de egyben egy fordulópontot is jelentett csapata újraépítését illetően.

 

"Az volt a legmélyebb pont, ahol a csapattal eddig jártam" - ismerte el.

 

"Tudjuk és emlékszünk rá, hogy az egy megadással volt egyenértékű."

 

"Egyáltalán semmit nem tudtunk saját magunkból akkor megmutatni, még akkor se, ha az összes bekapott gól rögzített szituációk utáni kontrákból és hosszú bedobásokból született. De minden olyan dolgot láttunk azon a mérkőzésen, amit nem akartunk volna."

 

"Az Everton ellen idegenben nagyon nehéz játszani olyankor, amikor két csatárt alkalmaznak. A labdákat folyamatosan a tizenhatoson belülre próbálták bejátszani a csatároknak, de tudtuk mire számíthatunk és 100 százalékig biztos vagyok benne, hogy ezúttal sokkal jobb teljesítményt fogunk nyújtani ellenük."

 

"Kezemmel a szívemen 100 százalékos biztossággal jelenthetem ki, hogy a fiúk soha nem fogják feladni úgy a mérkőzést, mint az a csapat tette. Ezek azok a srácok, akik köré a következő csapatunkat építeni akarjuk."

 

 

A súlyos Stolverkosok elleni vereség erősítette meg Solskjaert abban, hogy a Vörös Ördögök újjáépítése elkerülhetetlen.

 

"Az volt az a nap, amikor konkrétan elértük a legmélyebb pontot, de valószínűleg már előtte is tudtam ennek a szükségességét" - tette hozzá.

 

"Viszont akkor volt egy-két játékosnak többé-kevésbé az utolsó esélye a bizonyításra. De előbb még el kellett jönnie a nyárnak."

 

"A nyáron meghozott döntések előkészítésekor tudtuk, hogy időbe fog telni az átalakítás. Már sokszor elmondtam, hogy Róma sem egy nap alatt épült. De a kultúra, a hozzáállás, az erőnlét, a bajtársiasság, a szellemiség és talán a játékosok közötti megértés is javult azóta."

 

"Hiányzott tőlünk az a mozgatórugó, akit most úgy tűnik, hogy sikerült megtalálnunk Bruno [Fernandes] személyében. Ő hatalmas lökést adott számunkra."

 

"Imádja a futballt, kint akar lenni a pályán és a legjobb lenni. Megpróbáltam az öltözőbe küldeni [a Brugge elleni lecserélése után], mert hideg volt, de ő azt mondta, 'nem, nézni akarom a meccset'. Megőrül a futballért. És mindent tudni is fog róla. Ő egyike azon régivágású játékosoknak, akiknek csak a futball létezik az életükben."

 

Fernandes érkezésével egy nagyon fontos kirakós darab került a helyére a csapatnál, de a teljes új kép ezzel még nem állt össze.

 

"Volt egy-két hiányzó darab és még mindig tudunk egy-kettőről, amelyek szükségesek ahhoz, hogy eljussunk a kitűzött célunkig. Ez egy folyamatban lévő munka" - folytatta Solskjaer.

 

"Kieran [McKenna] és Michael [Carrick] fantasztikus munkát végeznek az edzőpályán, a fiúk pedig tanulni akarnak. Mostanra pedig egyre több és több egészséges játékosunk van."

 

 

A manchesteriek gyors és kíméletlen támadójátékot mutattak be a Club Brugge ellen, csütörtökön este pedig 5-0-s hazai sikerrel küldték őket haza az Old Traffordról.

 

"Ez az a Manchester United, amelyet a szurkolók látni szeretnének."

 

"Rengeteg mozgás, kombináció, egy és két érintő, tizenhatosra bemozgás, próbálkozás volt. Továbbra is azt gondoljuk, hogy ilyen típusú csapat kell hogy legyünk."

 

"Emellett a legutóbbi hét meccsünkből hatot kapott gól nélkül hoztunk le, ez pedig nem rossz. A siker alapja lehet, ha olyan teljesítményekre tudunk építeni, mint korábban Schmeichelé, Bruce-é és Pallisteré."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Everton - Manchester United

Premier League 28. forduló, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!