Ole: De Gea továbbra is a világ legjobbja

Ole Gunnar Solskjaer kijelentette, David de Gea a vasárnapi, Everton-gólhoz vezető balszerencsés megmozdulása ellenére továbbra is a "világ legjobb kapusa" marad.


Dominic Calvert-Lewin mindössze három perccel a kezdő sípszót követően juttatta vezetéshez a hazaiakat a Goodison Parkban, amikor egy tisztázás közben rárontott David de Gea-ra, de ezt követően a spanyol portás több nagy védést is bemutatott a rendkívül izgalmas és érzelmekkel túlfűtött mérkőzésen.

 

Természetesen a mérkőzést követő sajtótájékoztatóján nem tudta elkerülni a De Gea-val kapcsolatos kérdéseket Solskjaer, ahogyan szó esett a kapusposzton bevethető többi játékosról is, úgy mint a jelenleg kölcsönben a Sheffield Unitedben védő Dean Henderson vagy a jelenleg második számú Sergio Romero.

 

"Mi a lehető legjobb játékoskerettel akarunk rendelkezni a Man Unitednél" - jelentette ki Solskjaer.

 

"David számomra a világ legjobb kapusa."

 

"Dean személyében van egy nagyszerű kihívója és ugyanez igaz Sergiora is. Egy olyan keretet akarunk kialakítani, amely tele van minőséggel, emellett pedig versenyhelyzet is van a játékosok között. Ha túl akarsz élni a legmagasabb szinten, akkor vissza kell tudnod verni a kihívókat jobbról és balról is."

 

"Dean a mi játékosunk. Jelen pillanatban nagyon jó teljesítményt nyújt, attól a naptól kezdve pedig, hogy visszatér hozzánk, harcolni fog itt is azért, hogy játszhasson. De vasárnap David számomra megfelelő reagálásról tett tanúbizonyságot, amelyet jól példáz az is, ahogyan az utolsó pillanatokban kivédte Sigurdsson helyzetét."

 

"Nehéz időszakon ment keresztül az előző szezonban, de David idén nagyon, de nagyon jól teljesít. A Watford elleni hibáját leszámítva nem emlékszem más kihagyására. 100 százalékig megbízok benne a kapuban."

 

 

Amikor a továbbiakban a védelméről kérdezték, Ole rámutatott a Vörös Ördögök remek kapott gól nélküli mérlegére, amely jelenleg Európa egyik legjobbja ebben a tekintetben - minden sorozatot figyelembe véve 18 mérkőzésen sikerült ez számukra.

 

Emellett azt illetően is nyilatkozott, hogy mikor lehet arra számítani, hogy februári sérülésből való visszatérést követően Eric Bailly több lehetőséget kap.

 

"Eric hosszú-hosszú időt volt kénytelen kihagyni. Miénk az egyik legjobb kapott gól nélkül lehozott mérkőzésszám Európában, Victornak [Lindelöf] pedig ebben hatalmas szerepe volt Harry-vel karöltve."

 

"Eric jól játszott, amikor a pályán volt és valószínűleg egyre több mérkőzést fog kapni, de fontos, hogy 100 százalékig egészséges legyen azt megelőzően, mielőtt azt várjuk el tőle, hogy három naponta mérkőzéseket játsszon."

 

Solskjaer beszélt Harry Maguire formájáról is, akivel kapcsolatban hiszi, hogy csak pozitív hatással volt rá az, hogy megkapta a csapatkapitányi karszalagot.

 

"Nálam a személyiségével érdemelte ki a csapatkapitányi tisztséget Harry."

 

"A megérkezése első napjától kezdve úgy tekintek rá, mint a csapat egyik vezére. Talán segített neki az, hogy nagyon jól alakultak a dolgai azóta, hogy átvette a karszalagot, én pedig elégedett vagyok vele."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!