Gary Pallister szokatlan története

Pally felfedte Manchesterbe igazolásának furcsa körülményeit.


Az angol középső védő 1989-ben csatlakozott a Manchester Unitedhez, majd ikonikus párossá nőtte ki magát Steve Bruce-szal, akivel háromszor vezették közösen Premier League elsőségre a csapatot a védelem tengelyében.

 

Azonban a korábbi United-bekk a klub podcast műsorában elárulta, hogy csak azután igazolt az Old Traffordra, miután meghiúsult az ősi rivális, liverpooli Vörösökhöz való transzfere.

 

"A kapcsolatom megromlott Bruce Rioch-kal (a Middlesbrough akkori menedzsere), az angol válogatottba pedig nem kaptam meghívót, mert nem ment jól a bajnokságban gyengélkedő együttesben."

 

"A szezon végén éreztem, hogy váltanom kell, mert nem élveztem a játékot, ezért életemben először felbéreltem egy játékosügynököt, akinek köszönhetően el tudtam jönni a Boróból."

 

"Mivel szerződés kötött az Ayresome Parkba, nem tárgyalhattam senkivel, de az ügynököm akcióba lendült. Közölte, hogy Kenny Dalglish, az újdonsült bajnok Liverpool menedzsere el akar vinni a Mersey-partra, amit remek lehetőségnek láttam."

 

"Mondanom sem kell, a Borónál nem voltak boldogok az érdeklődés hallatán, különösen Rioch nem. Erős tárgyalófélnek bizonyultak, nem akarták elfogadni a megtett ajánlatot, magasabb összeget kértek, mint amit a Vörösök hajlandóak lettek volna kifizetni értem."

 

"Az ügynököm tovább keresgélt, s egyszer csak felhívott, hogy mit szólok Alex Ferguson csapatához. Természetesen érdekelt a dolog, el is kezdődtek a tárgyalások."

 

 

Az átigazolás megvalósítása ugyanakkor nem volt sétagalopp, a skót menedzser is megtapasztalhatta, hogy milyen nehézkes a Tees folyó menti klub képviselőivel egyezkedni.

 

"Találkoztam az ügynökömmel, hogy elinduljunk a tárgyalás helyszínére, a hatalmas Rolls Royce-szát követtem a parkolóig. Bement a hotelbe, ahol már várták a résztvevők. Rioch állítólag egy ******-nek nevezett engem és azt mondta, ha meglát ott, akkor sztornó az üzlet."

 

"Szóval a parkolóban kellett várnom, körülbelül 7 órát töltöttem ott, amíg bent alkudoztak. Mivel akkoriban még nem voltak mobiltelefonok, nem sok mindent tehettem, csak összetettem a két kezem és reménykedtem a legjobbakban."

 

"Néhányszor kijött Sir Alex és elmondta az aktuális állapotot. 1,6 millió fontról elmentek 2 millióig is, de mindenre nemet mondott a Boro."

 

Azonban Gary hosszas várakozásának megszületett a gyümölcse. A United kitartóan tárgyalt és létrejött az egyezség. Nem véletlenül kapta a védő a "Cash" becenevet Archie Knox másodedzőtől.

 

"Végül hajnali 3 óra magasságában kijöttek és szóltak, hogy menjek be az étterembe megbeszélni a személyes feltételeket, miután 2,3 millió fontban sikerült megállapodniuk."

 

"Bementem és leültem Fergusonnal és Maurice Watkins jogi képviselővel szemben. Fergie azt mondta, hogy annyit tudnak adni, amit Bryan Robson is kap. Elfogadtam az ajánlatot, de csak később tudtam meg, hogy valójában Robbo sokkal többet keresett nálam. Az Öreg így kivett némi pénzt a zsebemből."

 

"Kicsit vissza kellett fognia a költségeket, mert 2,3 millióval nem számoltak, de ennyibe kerültem. Így kaptam tehát találóan a "Cash" becenevet Knox-tól."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!