De Gea megelőzte Van Der Sart

David De Gea tovább gyűjti a rekordjait a Manchester Unitednél és immár a negyedik helyen áll a kapusok azon listáján, mely a kapott gól nélküli mérkőzéseket mutatja.


A spanyol hálóőr a Manchester City elleni, 2-0-ra megnyert mérkőzésen 138. olyan találkozóját tudhatta le, melyen nem kapott gólt, ezzel pedig már hárommal több ilyen összecsapása van, mint Edwin Van Der Sarnak.

 

De Gea még február 1-én, a Wolverhampton Wanderers elleni 0-0-val érte be a hollandot, majd a téli szünet után meg is előzte, hiszen a Chelsea otthonában sem találtak a kapujába.

 

Már csak Gary Bailey (161), Alex Stepney (175) és Peter Schmeichel (180) áll előtte, ám mivel De Gea még csak 29 éves, elegendő ideje lehet arra, hogy elérhesse az első helyet.

 

Az Atletico Madrid korábbi kapusa ebben a szezonban rá nem jellemző hibákat vétett a Vicarage Roadon és a Goodison Parkban is, ám ő is komoly részese a United védelmi fejlődésének, minek révén a csapat legutóbbi 11 találkozójából kilencet kapott gól nélkül hozott le.

 

 

A United 1-ese a szezon korábbi szakaszában már megelőzte Bailey-t (375) a szereplések számában, és már csak hat találkozó kell neki, hogy a 27. olyan labdarúgó legyen, aki eléri a 400 mérkőzést a klub színeiben.

 

Ha a koronavírus-járvány után folytatódnak a meccsek, akkor Schmeichelt (398) is leelőzi és második lesz a United kapusai között a szereplések tekintetében.

 

Jelenleg ugyanis csak az 1968-as BEK-győztes Stepney előzi meg a Nagy Dánt a maga 539 találkozójával.

 

Stepney 12 éven át játszott a Vörös Ördögöknél (1966-78) és csak Ryan Giggs, Sir Bobby Charlton, Paul Scholes, Bill Foulkes, Gary Neville és Wayne Rooney neve mellett szerepel nagyobb mérkőzésszám.
 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!