Wan-Bissaka naplója: Napjaim a szünet alatt 2. rész

Aaron Wan-Bissaka ismét tollat ragadott és újabb hetét vázolta fel a ManUtd.com-on közölt írásában, valamint beszámolt a csapat szezonbeli fejlődéséről és a Raheem Sterlinggel való párharcáról is.


Úgy gondolom mindenki nevében beszélhetek a klubnál, amikor azt mondom, hogy részvétünket fejezzük ki mindenki iránt, akiknek az életére a COVID-19 hatással van, és ezúton kell szóljak hozzátok, hogy mindannyian gyorsabban túl leszünk ezen az egész helyzeten, ha mindenki betartja a kormány által adott iránymutatásokat és mindannyian otthon maradunk.

 

Tudom, hogy nehéz, de jelenleg ebbe a helyzetbe kényszerültünk és mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy minél előbb a végére jussunk.

 

Őszintén szólva, az elmúlt néhány nap számomra ugyan olyan volt, mint az előző hét. Elsődleges céljaim, hogy itthon maradjak, biztonságban legyek, és ami a futballt illeti, fitt maradjak. Ahogy előző héten mondtam, a klubtól edzésterveket kaptunk, amihez keményen tartom is magam. Ezen túl, ez is egy módja annak, hogy elfoglaljam magam a reggeli biciklizés, az esti edzés és a napközbeni Playstationözés, vagy családtagokkal, illetve barátokkal lógás mellett.

 

A testvéreimmel együtt éljük meg a karantént, ami hatalmas segítség. Régebben idegesítettük egymást, de mostanában sokkal jobban kijövünk egymással és jó kapcsolatot ápolunk. Csütörtökön ismét kiálltunk az utcára és tapsoltunk az NHS dolgozóinak, ami egy jó élmény volt. A nővérem kissé csendes és nagyon sok időt tölt a szobájában, de a bátyám annyira szeret focizni, mint én, úgyhogy ez egy nagy segítség abban, hogy gyorsabban teljen az idő.

 

A bátyám emellett nagy segítség a futball szempontjából is, mert hajt engem. Nem áll fenn a veszélye annak, hogy elveszítsem a motivációm, mert mindig ott van, hogy segítsen abban, hogy a legjobbat hozzam ki minden edzésből. Az is sokat segít, hogy támadóbb felfogású játékos, mint én, úgyhogy az, hogy egy csatárral lakhatok együtt a zárlat alatt, védőként nagyszerű. Ez azt jelenti, hogy rengeteg időt tölthetek azzal, hogy leszereljem! Ez nyilvánvalóan segít abban, hogy formában maradjak.

 

Ami a profi labdarúgást illeti, minden egyes nap hiányolom azt. A terveim része, hogy a szabadidőmben visszanézek minden mérkőzést, amit a szezonban játszottuk. Ez megadja a lehetőséget arra, hogy felismerjem a hibákat és tanuljak belőle addigra, mire visszatérhetünk ahhoz, amit a legjobban szeretünk. Az egész arról szól, hogy egyben kell látni a csapatot. Hiányoznak mindannyian. Amikor megnézed a szezon eleji teljesítményünket és összehasonlítod a karantén elrendelése előtti időszakkal, egyértelműen látni a fejlődést. Látni lehet mekkora önbizalmunk lett a kapu előtt és egyre jobbá váltunk csapatként is.

 

Mikor a meccseket visszanézem egyértelmű, hogy elemzem a saját teljesítményemet is, és egyelőre elégedett vagyok azzal, ahogyan a dolgok alakulnak az első szezonomban a Unitednél. Nagyon élveztem a két Premier League derbit a City ellen. Nagy döntés volt az, hogy a Unitedhez jöjjek és a dolgok jól alakultak, de amikor ismét visszatérhetünk a pályára, tudom, hogy ennél is többre leszek képes.

 

 

SZURKOLÓI KÉRDÉSEK

 

Ki volt az az ellenfél, aki ellen a legnehezebb volt játszanod, amióta a Unitedhez csatlakoztál? (@iam_danstix kérdése)

Azt mondanám Raheem Sterling: azok voltak azok a párharcok, amiket a legjobban élveztem. Folyamatosan támad téged. Nem érdekli, ha nem jut át rajtad elsőre, minden egyes alkalommal újra megpróbálja. Ez az, amit szeretek. Elégedett voltam a teljesítményemmel mindkét bajnoki derbin és az eredmény mindkétszer nekünk kedvezett. A második derbi pont a lezárás előtt került megrendezésre és az egy csodás délután volt. Felkészülve vártuk a találkozót és ezt meg is mutattuk a pályán. Amikor Scott megszerezte a második gólunkat, az egész stadion felrobbant és látni lehetett, hogy mit is jelent ez mindenkinek.

 

Mivel foglalkoznál, ha nem focista lennél? (@hiyab05994416 kérdése)

Mivel foglalkoznék? Soha nem gondolkodtam azon, hogy valami más legyek. 4 éves korom óta az egyetlen dolog, amire gondolni tudtam csak az, hogy futballista legyek. Nem volt B tervem. Focistaként akartam befutni.

 

Hogy vagy képes ilyen jól szerelni az ellenfeleket? (@BrazyBissaka kérdése)

Azt mondanám, hogy sokat dolgoztam rajta, de kezdetben ez természetesen jött. Amikor a Palace-ban támadót játszottam, akkor is felfigyeltek a szereléseimre. Nem hiszem, hogy tudtam, hogy ennyire jó vagyok benne, amíg el nem kezdtem komolyan venni. Manapság sokkal többet dolgozom rajta!


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!