Solskjaer: A klub harcol majd az átigazolási piacon

Ole Gunnar Solskjaer exkluzív interjút adott a SkySports-nak, melynek elmondta, biztos abban, hogy a Manchester United üzletelni fog az átigazolási piacon, amennyiben a labdarúgás visszatér a megszokott kerékvágásba.


Azzal, hogy a koronavírus-járvány miatt leállt a labdarúgás és az újrakezdés dátuma sem látható, a klubok arra használhatják a leállási időt, hogy letisztázzák célpontjaikat, kiket akarnak megszerezni az átigazolási időszakban, mely akár késhet is.

 

Solskjaer elmondta, a klub továbbra is előre tervezi az átigazolásait és biztos abban, hogy pénzügyi erejükkel versenyezni fognak a piacon.

 

"A foci egyszer visszatér a megszokott helyzetbe, és nagyon fontos, hogy amikor ez megtörténik, mi készen álljunk" - nyilatkozta Ole a SkySports-nak.

 

"Mindannyian a legjobbak akarunk lenni, most esély van arra, hogy több időt töltsünk azzal, hogy megbeszéljük a játékosokat, a terveinket, kiértékeljük, mire van szükségünk, természetesen az edzői stábbal néztünk mérkőzéseket, amiket megvitattunk ilyen videóhívások alkalmával."

 

Arra a kérdésre, hogy a Vörös Ördögök képesek lesznek-e kihasználni a piacot, amikor a labdarúgás visszatér, Solskjaer így felelt: "Ki tudja, hogyan reagál a piac a kialakult helyzetre? Ki tudja, melyik klubnak kell eladnia játékosokat? Lehet, hogy épp egy olyan helyzet lesz ott, amit hasznosítani tudsz, és tudom, hogy mi az egyik legnagyobb, a legnagyobb klub vagyunk pénzügyi téren."

 

"Biztos vagyok abban, hogy amikor visszatérünk a normális kerékvágásba, meg tudjuk csinálni azt az üzletet, amit akarunk."

 

Amikor arról kérdezték a menedzsert, hogy a kialakult helyzet miatt felgyorsult-e a játékosok iránti versengés, Solskjaer elmondta, elkerülhetetlen, hogy több üzenetváltás zajlik közte és az edzői stáb között az átigazolásokkal kapcsolatban. De miközben a United előre tervez, addig a helyzet miatt több ideje maradt a családjára is.

 

"Természetesen gyakrabban írunk üzenetet, WhatsApp üzenetet. Ám a legtöbbünk számára a legnagyobb különbség most az, hogy sokkal több időt tudsz eltölteni a családoddal."

 

"Ez nagyon nagy plusz, ha lehet ilyet mondani ebben a helyzetben. De igen, tervezünk, megvitatjuk, mit kell tennünk, mit tehetünk és azt kell mondjam, a klub eddig nagyon jó volt."

 

A labdarúgás ideiglenes felfüggesztése lehetővé teszi azt is, hogy olyanok, mint Paul Pogba és Marcus Rashford teljesen felépüljenek sérülésükből, és előny lehet az, hogy ugyanolyan, vagy még jobb szinten térnek ők vissza, mint más játékosok.

 

Solskjaer - kinek csapata jelenleg az ötödik helyen áll a tabellán kilenc fordulóval a vége előtt - abban is biztos, hogy a játékosai jól fognak megbirkózni a kényszerszünettel.

 

"Paul és Marcus kiestek, még vannak mérkőzéseink és azt gondolom, a bajnokságban mindenki többé-kevésbé ugyanazon a szinten tér majd vissza. Talán több motivációjuk van a továbblépéshez most, hogy láthatják, amint visszatérnek, ugyanolyan, sőt akár jobb szinten lehetnek a többieknél fizikálisan."

 

 

"Bizonyos értelemben lehetőségük lehet arra, hogy nagyobb szerepet töltsenek be a szezonban, mint remélték. Nagyszerű játékosaink, a legfontosabb játékosokhoz tartoznak."

 

"Mikor szünetek voltak, mindig lenyűgöztek a játékosok Mikor visszatértünk a felkészülési időszakra, nagyon koncentráltak voltak. Most volt egy kis szünetünk a szezon közepén is, azon a héten Marbellán néhány dolgot gyakoroltunk taktika terén és nagyon koncentráltan tértek vissza."

 

"Biztos vagyok abban, hogy jó rajtot vehetünk és felfelé mehetünk a tabellán, amennyiben a megfelelő dolgokat tesszük továbbra is. Még ha az FA-kupa és az Európa-liga is továbbmegy, jó esélyünk van ott is."
 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!