Mata: Többet érdemelt volna Carrick

Juan Mata szerint Michael Carrick tehetségét többre értékelték volna Spanyolországban.


A Vörös Ördögök karmestere nagy tiszteletben tartja a felnőtt keret edzőjét, aki mellett néhány szezonon keresztül játszhatott is az Old Traffordon. Ő is csatlakozott ahhoz a vitához, ami azt taglalja, kik voltak a United meg nem énekelt hősei az utóbbi időben. A spanyol hezitálás nélkül Carricket hozta fel példának.

 

Habár a 38 éves korábbi labdarúgó 34 alkalommal ölthette magára a Háromoroszlánosok mezét, egyetértés van abban, hogy nagyobb elismerést érdemelt volna nemzetközi szinten.

 

"Aki először eszembe jut, az egyértelműen Michael, volt alkalmam vele hosszabb ideig együtt játszani, nagyon fontos szerepet töltött be a csapatban" - mondta a United 8-asa.

 

"Szerintem a média, de talán a szurkolók sem emelték ki őt igazán, viszont élvezet volt mellette rúgni a bőrt. Támadóként tudod, hogy Michael tömni fog labdákkal, bármerre indulsz, mindig megtalál."

 

"Futballista quarterbacknek (irányító az NFL-ben) is hívtam viccből, mert mindig a futó elé passzolta a labdát, nem a lábához, így képes volt a lendületben lévő társat megtalálni a játékszerrel."

 

 

"Elmondható róla, hogy nem volt a legagresszívabb labdaszerzők egyike, de nagyon intelligens volt. Nem mindenki értékelte őt igazán."

 

"Nem kellett agresszívnak lennie, mivel remekül olvasta a játékot és zárta le a passzsávokat helyezkedésével, így rengeteg labdát szerzett, majd dobta támadásba a csapatot."

 

"Számomra fantasztikus középpályás volt, néhányszor karrierje során alulértékelték a játékát és a tudását klub- és válogatott szinten egyaránt."

 

Igaz, hogy az akkoriban a futballvilágot uraló spanyol válogatottban számos vetélytársa is akadt volna, talán több szerepet kaphatott volna, ha Matával azonos nemzetiségűként születik.

 

"A stílusa miatt valószínűleg többre tartották volna Spanyolországban, nagyra becsülik a hozzá hasonló labdarúgókat nálunk."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!