Wan-Bissaka naplója: Büszke vagyok arra, ha visszaadhatok valamit

Aaron Wan-Bissaka ismét egy naplóbejegyzéssel jelentkezett a ManUtd.com oldalán a karanténban töltött napokról.


Sziasztok. A manchesteri jó idő minden futballista szempontjából nehezebbé tette a karantén időszakát. Már mindannyian kint akarunk lenni!

 

Normális esetben az év ezen időszakában hetente két vagy három fontosabb mérkőzést játszanánk, szóval minden nap úgy jönnénk ki a házból, hogy tudnánk azt, hogy készen kell állnunk és jó eredményt kell elérnünk. Ehelyett azért kelünk fel, hogy edzünk. Olyan produktív napot kell magad mögött hagynod, amit csak lehet, úgy, hogy eközben alapjáraton csak túl akarsz lenni a napokon, hogy egy lépéssel közelebb kerülj ahhoz, hogy minden visszatérjen a normális kerékvágásba. Most már csak vissza szeretnék térni a pályára és azt csinálni, amit szeretek.

 

Ami a jelenlegi helyzettel való megbirkózást illeti, a mindennapi biciklizések sokat segítenek. Fiatalkorom óta élvezem azt. Természetesen korábban csak az élményről szólt nem arról, hogy fitten tartsam magam, manapság azonban ez az elsődleges cél. Mivel napi egy órát kapunk házon kívüli gyakorlatokra, megtanultam élvezni a kint létet.

 

Nagyon nehéz edzőtermi gyakorlatokat végezni úgy, hogy nincsenek itt a többiek, mert sokszor egymást motiváljuk. A személyzet továbbra is napi kapcsolatban áll velünk, hogy megkaphassuk az edzésterveket különböző variációkban. Elkezdtem élvezni bizonyos részeit ezeknek, amire nem számítottam volna. Korábban nem voltam nagy rajongója a hasedzésnek, de most már azokat várom a legjobban.

 

Mindeközben a csapattársaim még mindig sok időt töltenek a csoportchatben. Továbbra is mindenki kiveszi belőle a részét. Van pár mókamesterünk is, mint Jesse, Scott, Phil és sokan mások. Mindenki használja az alkalmazást, leírják, hogy kivel mi a helyzet és a folyamatos kapcsolattartás egyértelműen sokat segít. Emlékeztet bennünket arra, hogy nem vagyunk egyedül, összetartunk és együtt, csapatként vészeljük ezt át.

 

 

Furcsa idők ezek a futballisták számára, de ez össze sem hasonlítható azzal, amit mások átélnek. Mindannyian felismertük ezt, ami összefüggésben is áll azzal a jótékonysági munkával, amit a karantén alatt végzünk.

 

Harry a szülővárosában segít az idősebbeknek, hogy ételhez jussanak. Jó ezt látni. Jó, hogy a csapatkapitányunk ilyen példát mutat nekünk. Mindig kellemes visszaadni valamit a közösségnek. Büszkévé tesz, ha visszaadhatok valamit. Remek látni azt is, hogy a krízis alatt számos játékos különböző klubokból összefogott a #PlayersTogether mozgalom keretében. Korábban már elmondtam itt, hogy milyen fontos az NHS munkájának méltatása, de jó, hogy a csütörtöki tapsoknál többet is tehetünk az emberekért.

 

Számos gyerek hősként tekint a focistákra, de remélhetőleg most látják, hogy a hősök nem feltétlenül azok, akiket minden nap a TV-ben láthatunk. Mindenki láthatja, hogy az NHS és a frontvonalban dolgozók mit is tesznek értünk nap, mint nap. A legjobb barátom anyukája is az NHS-nek dolgozik, szóval tisztában vagyok vele, hogy milyen hosszú órákba is kerül az, hogy életeket mentsenek. Megállás nélkül ott vannak, alig alszanak, vagy pihennek és az egészet a társadalomért teszik. Mindent meg kell adnunk nekik, hogy segítsük és bátorítsuk őket, mert valamennyien láthatjuk azt a munkát, amit értünk tesznek, hogy túl lehessünk ezen a krízisen.

 

Míg ezek a hősök a saját életüket kockáztatják értünk, addig a focistáknak ugyanúgy kell megbirkóznia a helyzettel, mint mindenki másnak: maradjatok otthon, maradjatok biztonságban. Ezzel adhatjuk meg a legnagyobb esélyt arra, hogy minden a lehető leghamarabb újra olyan legyen, mint régen.

 

Vigyázzatok magatokra és maradjatok otthon.

 

Aaron

 

SZURKOLÓI KÉRDÉSEK

 

Ha egy korábbi United legendával játszhatnál együtt, ki lenne az? (via @hiyab05994416)

Wow, ez nehéz! Nagyon sok van, de... Paul Scholest mondanám. Mindig élmény volt őt nézni, legfőképp a technikája és labdakezelése miatt, de a befejezése is páratlan volt. Mindig szerettem nézni, ahogy a Unitedben játszik és remek lenne mellette szerepelni.

 

Bármi tipp egy fiatal szárnyvédőnek a védekezéshez? (@Macca_MUFC)

Elég későn váltam védővé a fejlődésem során és rengeteg türelemre volt szükségem. Megállás nélkül dolgoznod kell magadon, próbára kell tenni a képességeidet, még akkor is, ha elsőre nem megy minden gördülékenyen. Sok időbe került míg sikeressé váltam védőként, de ha kitartó vagy, minden jól fog alakulni. Hajtsd magad, és mindig higgy magadban.

 

 

Daniel James és Marcus Rashford közül ki a gyorsabb? (via @KinatsVlogs)

(Nevetés) Azt mondanám, hogy rövid távon Marcus, de hosszabb távon Daniel. Mindketten nagyon gyorsak!

 

Kivel a legnehezebb megküzdeni edzésen? (via @thereddevil1012)

Marcust mondanám mindenképpen. Kiszámíthatatlan. Amikor csatlakoztam a Unitedhez és először néztem vele farkasszemet edzésen, olyan dolgokat csinált amire nem is számítottam. Azt hittem, hogy elindul egy irányba, erre rögtön irányt váltott, vagy például azt hittem, hogy meg fog csinálni egy cselt, és ehelyett csinált egy másikat, úgyhogy nagyon trükkös ellene játszani. Ennek ellenére élvezem azt. A saját fejlődésem érdekében is jó, hogy ellene és a klubnál játszó más támadók ellen kell fellépnem edzéseken.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!