Rashford: Mourinho "kemény időszaka" erősebbé tett

A Manchester United támadója, Marcus Rashford elmondása szerint "kemény időszakot" élt át korábbi menedzsere, José Mourinho irányítása alatt, de kijelentette, hogy mindez csak "jobb játékossá" tette.


Mourinho 2016 nyarától 2018 decemberéig ült a Vörös Ördögök kispadján, első szezonjában pedig Ligakupát és Európa-ligát nyert a klubbal.

 

Rashford 28 gólt és 20 gólpasszt jegyzett a portugál irányítása alatt, de képtelen volt folyamatosan jó formát fenntartani, miután Zlatan Ibrahimovic és Romelu Lukaku miatt gyakran szélsőként játszott.

 

A 22 éves angol játékos azóta Ole Gunnar Solskjaer vezetésével kivirágzott - és karriere eddigi legjobb teljesítményeként minden sorozatot figyelembe véve 19 gólt jegyzett ebben a szezonban - de elmondása szerint sokkal tartozik a norvég elődjének.

 

"Kemény volt, de ha az elmúlt öt-hat évet nézve visszatekintek arra az időszakra, akkor azok a pillanatok tettek mentálisabban keményebbé" - kezdte Rashford a UTD Podcastben.

 

"Játékosként minden tekintetben fejlődni tudtam, és ebből nagy-nagy része van a José-val töltött két évnek."

 

"Voltak hullámhegyeink- és völgyeink egyaránt. Ha visszaemlékezek, akkor egy kemény, de egyértelműen olyan időszak volt, amely jobb játékossá tett."

 

Rashford a podcast során arról is említést tett, miként segítette Mourinho egyik első igazolása, Zlatan Ibrahimovic abban, hogy olyan játékos legyen, mint amilyennek manapság láthatjuk.

 

 

A korábbi svéd válogatott csatár 2018 márciusi távozását megelőzően 53 mérkőzésen 29 gólt szerzett Manchesterben, játéklehetőségeit ugyanis egy súlyos térdszalagsérülés alaposan limitálta.

 

"A mentalitása mindenkiét felülmúlta, akivel eddig valaha játszottam" - tette hozzá Rashford.

 

"Nem érdekelte, hogy mit mond neki vagy róla bárki."

 

"Mentalitását tekintve kulcsszerepet játszott a fejlődésemben, különösen amikor José ott volt, mert ő olyasvalaki, aki már játszott korábban a keze alatt és tudta, hogy mit kell tenni ahhoz, hogy túlélj alatta."

 

A saját nevelésű támadó súlyos hátsérülése okán január közepe óta nem állhatott csapata rendelkezésére, amely értelmében kérdéses volt, hogy ebben a szezonban még számíthatnak-e rá klubszinten, illetve az angol válogatott színeiben az Európa-bajnokságon.

 

A koronavírus miatti felfüggesztések azonban időt adtak számára a felépülésre, így nem kell gyenge erőnléti állapotban utaznia a nyári kontinens viadalra, amelyet egy évvel el is halasztottak.

 

"Igen, számomra valószínűleg az lett volna a forgatókönyv, hogy április közepén vagy végén visszatérek a csapatba, de ezt csak hatalmas erőfeszítések árán tudtam volna megtenni, természetesen amiatt, hogy ne kelljen kihagynom a nyári eseményeket."

 

"Kétkedem abban, hogy 100 százalékos állapotban tudtam volna befejezni a szezont, vagy részt venni az Eb-n, de ez volt a cél, azóta pedig sok mindent átírt a koronavírus miatti helyzet."

 

"Úgyhogy a testem szempontjából az egy nagyon jó dolog, hogy van időm pihenni. Így biztosítható a teljes idő a regenerálódáshoz."

 

 

Az angol válogatott csatár nem tétlenkedett a közösség érdekében sem tenni, ugyanis az elmúlt hetek során több mint 20 millió fontnyi adomány összegyűjtését segítette elő, amelyet a koronavírus alatti gyermekétkeztetésre fognak fordítani.

 

Rashford az iskolák lezárása miatt ingyenes közétkeztetés nélkül maradt gyerekek étkeztetésével foglalkozó FareShare-rel fogott össze, a jótékony felajánlások pedig csak úgy záporoztak.

 

"Azt hiszem most már elértük a 20 millió fontot. Ez egy hatalmas szám. Először elég lassú ütemben haladtak a felajánlások. Magam is hozzátettem egy kisebb összeget 50-60 ezer font környékén és emlékeim szerint két nap múlva 140 ezer fontnál jártunk."

 

"Aztán arra a szintre jutottunk, hogy sokkal több adományt kaptunk, mint amire számítottunk és jelenleg már az okozza a problémát, hogy hogyan juttatjuk el ezt a sok ételt az embereknek."

 

"Szerencsére bejöttek a képbe az olyan nagyobb vállalatok, mint a Tesco, a Co-op és az Asda, akik segítenek a kiszállítási oldalról és a saját felajánlásaikkal is. Úgyhogy ez egy nagy-nagy pozitívum."

 

"Nem tudjuk, hogy még meddig fog tartani ez az időszak. Ha ez 10-15 évvel ezelőtt történik, akkor biztos engem is nagyban érintett volna gyerekként, amilyen helyzetben voltunk."

 

"Én csak megpróbáltam módot keresni arra, hogy segíthessek az embereken, különösen a gyerekeken, és remélhetőleg sikerült is."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!