Sir Alex: A legnagyobb meccs, amit valaha láttam

A 18 éves Alexet lenyűgözte a Puskás vezette világverő Real Madrid Glasgowban.


"Nagyon szerencsésnek mondhatom magamat, hogy ott lehettem az 1960-as Hampden Parkban rendezett BEK-döntőn" – emlékezett vissza a skót.

 

"Az első dolog, ami beugrik az, hogy az Eintracht Frankfurt 12-4-es összesítéssel ütötte ki a Rangerst az elődöntőben. Még Rangers-szurkolóként is istenként tekintettünk rájuk, de végül a fináléban csúnyán kikaptak 7-3-ra."

 

"A lehengerlő győzelem megmutatta a madridi gárda erejét. Hátrányba kerültek a Királyiak, azonban Puskás (4) és Di Stefano (3) góljaival lemészárolták a németeket - ketten lőttek 7 gólt egy európai kupadöntőn!"

 

"A Queen's Parkban bontogattam a szárnyaimat akkoriban, így jegyhez tudtam jutni, mivel a Hampden a Pókok pályája volt. A hármas sípszót követően a Govanbe tartó buszhoz siettem – mindig kifutottam a megállóba, hogy elkerüljem a stadion előtt imbolygó tömeget. Üresen tátongó járaton utaztam haza, amit nem értettem, majd rájöttem, mindenki ott maradt ünnepelni a diadal után. Lemaradtam arról, hogy a Real-játékosok ünnepeltetik magukat a lelátók előtt, csak azért, hogy elérjem azt a fránya buszt!"

 

 

Ferguson bajtársa, az 1968-as BEK-győztes Paddy Crerand szintén nagy csodálója volt a Real Madridnak, különösen Di Stefanóért volt oda.

 

Crerand – a Celticben futballozott, három évvel később igazolt a Manchester Unitedbe – nem volt ott a mérkőzésen, de így is óriási hatással volt rá a remek argentin.

 

"Di Stefano volt a legjobb játékos, akit valaha láttam. Messinél, Pelénél és George Bestnél is jobb" – magyarázta Pat.

 

"Isten nyugosztalja George-ot, de ha most itt lehetne, akkor egyetértene velem. Alfredonak volt a legtöbb esze a focihoz. Egy barátságos találkozón léptem pályára ellene a Celtic színeiben, még a karrierje végén is fantasztikusan játszott."

 

"Sajnos nem lehettem jelen a meccsen, épp Írországban voltam a csapattal, mikor lőtte azt az emlékezetes mesterhármast Glasgowban, nem hittünk a szemünknek a képernyő előtt. Mindenkit leköröz, azóta se változott a véleményem erről."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!