Robson üdvözli Ole döntését

A korábbi United legenda egy fontosnak bizonyuló szezonbeli momentumról beszélt.


Bryan Robson szerint a lehető legjobb döntést hozta meg Ole Gunnar Solskjaer, mikor Harry Maguire-t nevezte a Vörös Ördögök csapatkapitányává az idény korábbi szakaszában.

 

Miután kilenc év után elhagyta az Old Traffordot Ashley Young, hogy Milánóba tegye át székhelyét, januárban gazdátlanná vált a kapitányi karszalag.

 

Habár az angol válogatott középső védő csak tavaly nyáron érkezett a Leicester City együttesétől 80 millió font ellenében, a norvég menedzser nem hezitált, mikor dönteni kellett.

 

Solskjaer választása gyümölcsözőnek bizonyult, mivel a koronavírus-járvány okozta kényszerszünet előtt februárban és márciusban remek mutatókat produkált Maguire vezetésével a manchesteri alakulat, valamint egyénileg is lenyűgöző formával rukkolt elő az újdonsült "csk".

 

 

"Úgy vélem, rászolgált erre" - mondta a klub podcast műsorában Robson.

 

"Nagyon jól teljesített Harry a világbajnokságon, valamint a Rókáknál is. Szerintem a védelem vagy a középpálya közepéről kell érkeznie a kapitány személyének."

 

"A csapat első emberének olyan tulajdonságokkal kell rendelkeznie, amelyekkel ki tudja vívni magának a társak figyelmét, hogy kövessék őt. Maguire érkezése után rögtön azt a benyomást keltette, hogy megvannak benne a megfelelő képességek. Nem volt megilletődve, hogy a rekordbajnok mezében játszhat."

 

"Azóta a pályán és azon kívül is meghatározó személyiség, képes befolyásolni a fiúkat, és irányt mutatni számukra, hogy milyen magatartást tanúsítsanak United-játékosként."

 

"Top kategóriába sorolom őt, sikerre vezetheti a klubot. Jól döntött Ole, hogy mellette tette le a voksát."


Manchester Evening News

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!